2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Életmód

Otthont keresnek, nem ingatlant

Az objektív lakásjellemzők, mint a négyzetméterszám, a környék vagy az infrastruktúra mellett vásárláskor egyre fontosabbak a szubjektív szempontok is – derült ki egy kutatásból. Népszerűvé váltak  az egzotikus, akár távoli kultúrák ízlésvilága alapján kialakított belső terek. De minek alapján becsülhető meg, hogy mennyit ér az ízlés, ha új otthont keres az ember?

A dizájn, a belső tér kialakítása fontos szempont lakásvásárláskor. Ahogyan a divatban, úgy itt is mindenkinek más az ízlése. Az egyik legerősebb trend a személyre szabottság, mindenki olyan lakást szeretne, amely illik a személyiségéhez. A Magyarországon egzotikusnak számító stílusjegyek sok esetben emelik az ingatlan értékét. Abban, hogy számokban kifejezve mennyit ér egy-egy belső tér különleges ízlésvilága, egy tapasztalt ingatlanszakértő tud segíteni, aki alaposan ismeri a trendeket és a vevők elvárásait. Íme, három nemzetközi stílus, amely biztosan növeli az ingatlan értékét.


Meghitt hangulatú skandináv konyha – Profimedia, Alamy

Meghitt és egyedi – a skandináv stílus
A természetes anyagok és a pasztellszínek keverednek egymással, az így kialakított belső terek letisztultak, általában egyszerűek, és az egyedi berendezési tárgyak is kifejezetten jellemzőek erre a stílusra. Elsősorban a meghitt hangulatú, különleges otthonok kedvelőinek lehet jó választás.

A japán stílusú tér nagyon tágas –  Profimedia, Alamy

Egzotikus Kelet – a japán stílus
A keleti kultúrák egzotikus világát a természetközeliség jellemzi. A szobák a hatalmas ablakokkal nyugalmat sugároznak, a terek szinte üresek. Leginkább a természetkedvelőkhöz illik egy ilyen stílusú lakás, valamint azokhoz, akik kedvelik az egzotikumot.


Az Art Décoba sokminden belefér –  Profimedia, ewastock

Francia művészet az Egyesült Államokból – az art déco
Az art déco egy klasszikus francia stílus, de az Egyesült Államokban volt a legerősebb hatással a lakberendezőkre. Aki szereti az eklektikus, feltűnő lakásbelsőket, annak kiváló választás. Ebben a dizájnban rengeteg különböző elem keveredik, a végeredményben kiemelt szerepe van a személyiségnek. A belső tér kialakítására jellemző egyszerű színekhez könnyen illeszthető egy-két extravagáns, színes kiegészítő bútor vagy tapéta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.