EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Ötvenéves orángutánt köszöntöttek az oklahomai állatkertben – Videó!

Toba, az orángután 50. születésnapját ünnepelték a hétvégén az oklahomai állatkertben.

A szumátrai orángután az oklahomai városi állatkert és botanikus kert egyik legnépszerűbb lakója. Az 50. évét betöltő Toba jelenleg rangidős Észak-Amerikában az állatkertben született orángutánok között. A nőstény a berlini állatkertben jött világra 1967-ben, és 1975-ben érkezett Oklahomába.

Az állatkert főemlősökkel foglalkozó szakembere, Laura Bottaro elmondta, hogy a vadon élő szumátrai orángutánok legfeljebb 25 évig élnek.

Az állatkert a hétvégén szervezett születésnapi partit Tobának, amelyen a vendégeket az orángután kedvenc csemegéivel kínálták: licsivel, duriánnal és kenyérfa gyümölcsével.

A szumátrai orángután a súlyosan veszélyeztetett állatfajok közé tartozik. A tudósok becslése szerint Indonézia erdeiben mindössze 15 ezer példány élhet. Az orángutánok élőhelyét elsősorban a pálmaolaj termelése veszélyezteti.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.