2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nyíregyháza

Pangea és jégkorszak Nyíregyházán

Újabb jelentős értékekkel gazdagodik az egyik legfontosabb nyíregyházi turisztikai attrakció. A kategóriájában nemrégiben Európa legjobb állatkertjének választott Nyíregyházi Állatpark 6,7 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre a közeljövőben, melyből ökocentrum, jégkorszak-bemutató és új látogatócentrum is készül.

A beruházás-sorozat a Modern Városok program része. A 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kovács Ferenc polgármester által aláírt megállapodás egyik fontos pontja volt az állatpark fejlesztése, s mostanra konkretizálódtak az előzetes tervek.


Pangea Ökocentrum látványterve

Ezek közül az első munkálatai meg is kezdődnek. A Pangea Ökocentrum egy színvonalas konferencia központ lesz, mely rekreációs hely és szálloda is egyben. A megépítendő két szinten 38 db szobát alakítanak ki nettó 2618 m2 alapterületen, és egy 100 fős konferenciaterem is létesül. – A Pangea egy különleges hotel lesz a tóparton, de már másfél hónapja épül a négycsillagos hotel is Sóstón. A kettő együtt 160 új szobát jelent, ami sokat segít a nyíregyházi turizmus további fejlődésében – hangsúlyozta a fejlesztéseket bemutató sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester.

Látogtócentrum látványterve

 

Gajdos László ügyvezető tájékoztatása szerint emellett megépülhet a régóta várt modern látogatócentrum, az építkezés ott szeptemberben kezdődik, hogy ne zavarja a turistaszezon csúcsidőszakát. 2018-ban pedig a közel 4 milliárd forintos Jégkorszak bemutató megvalósítása is elkezdődik, de lesz még India-ház és afrikai madárröpde is. A jégkorszaki interaktív bemutató Európában egyedülálló lesz, valósághű modelleken mutatják majd be a jégkorszakban élt emblematikus állatokat s közben a vendégek számos élménnyel gazdagodhatnak. Mint elhangzott, az összes fejlesztést szeretnék 2019-re befejezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.