EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Ózd

Partiumban és Erdélyben jártak a bolykisok

Negyedszer nyerte el a Határtalanul nevű pályázatot az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola. Ennek köszönhetően ötnapos kiránduláson vett részt egy csoport a történelmi Magyarország néhány nevezetes településén.

Fotó: Lokál
Képalá: A vadregényes Békás-szoroson is átkeltek

Május 3-tól 7-ig 44 tanuló és 5 kísérője ismerkedett meg a Partium és Erdély festői szépségű vidékeivel és az ott élő magyarokkal.


A túra  Nagyváradon, a Szent László Bazilikában kezdődött és a püspöki palota parkjában folytatódott, de megnézték a nagyváros főterét és további nevezetességeket is.

Az első éjszakát Nagyszalontán töltötték a Béke királynője gyermekotthonban, ahol ajándékokkal kedveskedtek az ott élő gyermekeknek, és meglátogatták Arany János emlékházát. Szovátán a festői Medve-tó, Farkaslakán Tamási Áron sírja szerepelt a programban.

A hazautazásig Csíksomlyón töltötték az időt, ahol barátságok szövődtek a vendéglátóikkal.

Jártak a csíksomlyói búcsú helyszínén, a Nyeregben és sétáltak a Békás-szorosban, bátorságpróbával fűszerezve.

A csíkszeredai Makovecz-féle Angyalos templomban orgonamuzsikát hallgattak, majd elvegyültek a majális forgatagában.

A sok közös játék, sport, táncház és ajándékozás után nehéz volt az elválás a vendéglátóktól. Korond érintésével a Sebes-Körös mentén, majd a Király-hágón átkelve, fárasztó út után értek haza. A csoport tagjainak nagy előnyt jelentett, hogy az érintett helyszínekből és nevezetességekből előzetesen felkészültek.

Fotó: Lokál
Képalá: A nagyváradi bazilika őrzi a magyarság értékeit

Fotó: Lokál
Képalá: Nyeregben – a csíksomlyói búcsú emblematikus helyét is meglátogatták

Kapcsolódó Cikkek