2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Aktuális Nagykanizsa

Politikusok merőkanállal

Szociális mobil konyhát működtet a Baptista Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Nagykanizsa önkormányzatának támogatásával Kanizsán és a környékbeli településeken. Az autó a hét öt napján, nyolc helyszínen, mintegy háromszáz rászoruló meleg étkeztetéséről gondoskodik, az ételosztást a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete segíti.

A mobil konyha tavasz óta járja Dél-Zalát, s működtetése az év végéig biztosított, de az együttműködő partnerek jövőre is folytatni szeretnék a jótékonyságot. Mint a programról tartott sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezzel folyamatos segítséget kapnak a rászorulók, ami azt is mutatja, hogy velük nem csak a nagyobb ünnepek környékén törődnek – a gondoskodás, az odafigyelés állandó.


Cseresnyés Péter és Nyitrai Imre a programról tartott sajtótájékoztatót követően egytálételt osztott a rászorulóknak (Fotó: Jancsi László)

Az országban másodikként indult mobil népkonyha Kanizsán és térségében, s ezzel kapcsolatban Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár leszögezte: a jobbító, új programokra Nagykanizsa mindig is nyitott volt, így nem véletlen, hogy a város e téren is úttörőnek számít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Petike apját okolja az anya

  Petike apját okolja az anya

  Sosem bocsátom meg a férjemnek, hogy öngyújtót adott a fiam kezébe, majd hagyta meghalni a tűzben Petikét. Azt kívánom neki, hogy élete végéig börtönben üljön – nyilatkozta a Lokálnak Csebján Gizella, akinek ötéves gyermeke hétfőn égett halálra kosdi otthonuk fészerében.

 • Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Megkezdődött az MSZP kormányok titkosszálgalati vezetői, Galambos Lajos, Laborc Sándor és Szilvásy György ellen lefolytatott büntetőügy titkos iratainak felülvizsgálata – értesült a Magyar Idők.

 • Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

  Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

  A VIII. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a Központi Nyomozó Főügyészség aazl, hogy nyomozzák ki, ki próbálta hamis váddal besározni a kampány során a Fidesz-KDNP tapolcai képviselőjelöltéjét, Fenyvesi Zoltánt.