2018. április 25., szerda
Márk

Aktuális Nagykanizsa

Politikusok merőkanállal

Szociális mobil konyhát működtet a Baptista Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Nagykanizsa önkormányzatának támogatásával Kanizsán és a környékbeli településeken. Az autó a hét öt napján, nyolc helyszínen, mintegy háromszáz rászoruló meleg étkeztetéséről gondoskodik, az ételosztást a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete segíti.

A mobil konyha tavasz óta járja Dél-Zalát, s működtetése az év végéig biztosított, de az együttműködő partnerek jövőre is folytatni szeretnék a jótékonyságot. Mint a programról tartott sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezzel folyamatos segítséget kapnak a rászorulók, ami azt is mutatja, hogy velük nem csak a nagyobb ünnepek környékén törődnek – a gondoskodás, az odafigyelés állandó.


Cseresnyés Péter és Nyitrai Imre a programról tartott sajtótájékoztatót követően egytálételt osztott a rászorulóknak (Fotó: Jancsi László)

Az országban másodikként indult mobil népkonyha Kanizsán és térségében, s ezzel kapcsolatban Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár leszögezte: a jobbító, új programokra Nagykanizsa mindig is nyitott volt, így nem véletlen, hogy a város e téren is úttörőnek számít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán megvalósítja Trump álmát

  Orbán megvalósítja Trump álmát

  Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

 • Gyárfás blöffel védekezik

  Gyárfás blöffel védekezik

  Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.

 • Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó.