EUR: 319,46 Ft
CHF: 276,43 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb Nyíregyháza

Puskás Tivadar hihetetlen átváltozásai

Nem akármilyen színészi feladattal indul az évad Puskás Tivadar számára: a Móricz Zsigmond Színház Sherlock Holmes A sátán kutyája című bűnügyi története alatt 32-szer öltözik át.

Mivel a bemutató szokatlanul korán, szeptember 9-én lesz, már hetekkel ezelőtt elkezdték próbálni Szente Vajk irányításával a világ legismertebb fiktív detektívjének filmen is látható történetét. Mivel jól haladnak a színre vitellel, a nyáron művészeinknek is jut idejük pihenésre, kikapcsolódásra, még ha közben olykor-olykor színházi teendők is várnak rájuk. Puskás Tivadar beszélgetésünk idején Szlovéniában, Piránban töltött éppen egy hetet feleségével, Zsuzsával.


Nagyon szeretünk kirándulni – mondta el lapunknak. – Különösen kedves a szívünknek Olaszország és Ausztria, amelyek mindig feltöltenek energiával, ugyanakkor megnyugtatnak. Mivel Itáliában már sokszor voltunk, úgy gondoltuk, inkább Szlovéniában legyen a törzshelyünk. A nap egyik felében strandolunk, a másikban pedig kirándulunk. Ma például ellátogattunk az olasz Gradóba, a Trieszti-öbölben lévő kisvárosba, ahol a modern és a régi építészet nagyon szépen olvad össze. Hazatérésünk után Torockóra megyünk, mert a fiaim ott zenélnek. Amikor csak tehetjük, elkísérjük őket. Ezt követően ismét Nyíregyházán próbálok, ugyanis Budán, a Városmajori Szabadtéri Színpadon adjuk elő hamarosan a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt a Móricz Zsigmond Színház társulatával.

Pillanatkép a Hello, Dolly! Című nagy sikerű darabból. (Fotó: Janics Attila)

Tivadar immár negyedszer rendez előadást Kisvárdán a Doktorock Színtársulat számára. Ezúttal az Anconai szerelmesek 1-et mutatják be augusztusban. Általában a Várszínházban játszanak, ám most az átépítés miatt a Művészetek Házában lesz a premier. Idén láthatta a nagyérdemű a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán a Függönyt fel! című bohózatot, amelyet ugyancsak ő állított színpadra, ráadásul Tóth Károllyal váltott szereposztásban játszott is benne, a Képzelt riportban a bírót alakította, a Hello, Dolly! mogorva, zsugori Horace Vandergelderjének megtestesítése pedig igazi jutalomjáték volt számára.


Az új évadot igen erősen, a Sherlock Holmesszal kezdi, valamint ismét rendezhet is majd, ami mindig örömet jelent számára. Ezúttal Csukás István Mirr-Murr kalandjai című meséjét viszi színre, az évad végén pedig A hülyéje című Feydeau-darabban játssza az öreg szórakoztatót, az ezredest. A rá jellemző kiváló szerepformálás minden bizonnyal hozzájárul majd ahhoz, hogy végignevethessük a megcsalások és megcsalók kalandjait.

Kapcsolódó Cikkek