EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Külföld

Putyin és Trump nem ígérte meg egymásnak az együttműködést

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök nem ígérte meg egymásnak egy közös munkacsoport létrehozását a kibernetikai biztonság érdekében, hanem leszögezte, hogy kész ezen munkálkodni – közölte hétfőn a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov az is elmondta, hogy nem tudnak arról az orosz ügyvédről, aki állítólag tavaly találkozott ifjabb Donald Trumppal, valamint az elnök kampányfőnökével és a vejével, amiről a The New York Times című amerikai napilap írt vasárnap. Nem tudjuk, ki ő, és természetesen nem tudhatunk minden orosz ügyvéd találkozóiról itthon és külföldön – mondta.

Az újság fehér házi tanácsadókra hivatkozott az értesülés forrásaként, és azt közölte, hogy az ügyvéd terhelő dokumentumokat ígért nekik Hillary Clintonról, a Demokrata Párt elnökjelöltjéről.

Peszkov arról is szót ejtett, hogy Ukrajna esetleges NATO-tagsága Moszkva szerint nem járul hozzá Európa stabilitásához és biztonságához. Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Kijevben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és utána azt mondta, hogy Ukrajna a reformokra összpontosít, és egyelőre nem kéri felvételét a NATO-ba. Úgy fogalmazott, hogy Kijev most “igazi reformprogramot hajt végre”, hogy később megfeleljen a NATO-tagság feltételeinek.

A szóvivő Stoltenberg azon kijelentéséhez is kommentárt fűzött, hogy Oroszországnak ki kell vonni katonái ezreit Kelet-Ukrajnából. Oroszországnak egyetlen katonája sincs Ukrajnában – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Egy őrjöngő, önkívületi állapotban lévő férfihoz riasztották a rendőrséget Chicagoban. Nem kizárt, hogy az önmagából, meztelenül randalírozó ámokfutó valamilyen drog hatása alatt lehetett, ugyanis amikor az egyenruhások megpróbálták lecsillapítani, az szó nélkül rátámadott a szolgálatot teljesítő járőrökre.

 • Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt hónapokban elkövetett európai dzsihadista ösztönzésű merényletek nem csupán azt jelzik, hogy Európában egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló indíttatású terrorista akciók, hanem változás észlelhető a célpontok kiválasztásában és az elkövetési módban is.

 • Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.