2018. november 20., kedd
Jolán

Aktuális Nagykanizsa

Rendőrgyerekek tábora

Idén második alkalommal élvezhetik a zalai rendőrgyerekek a Gébárti-tó mellett a nyári szünidőt, amíg szüleik dolgoznak. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) közleményéből kiderül, hogy nyáron a fiatalok felügyelete nagy terhet jelent a rendőr szülőknek is, ezért az országban egyedülálló módon a zalai rendvédelmi szerveknél dolgozók gyermekei három héten át táborozhatnak a Gébárti-tó partján.

A rendőrgyerekeket változatos programok várják a három hét során (ZMRFK)

A rendőrség támogatásával, szakmai felügyeletével, valamint a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közreműködésével szervezett napközis táborban hetente több mint 60 általános iskolás fiatal vehet részt a változatos programokon. A kreatív foglalkozások, a horgászat, a strandolás és a sport mellett nagy hangsúlyt fektetnek a lurkók elméleti oktatására, így a sakk, a matematika, a magyar és idegen nyelv gyakorlása is szerepel a napirendjükben. A rendőrségi táborban kanizsai fiatalok is eltöltenek egy-egy hetet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait – erről a külgazdasági és külügyminiszter keddi ljubljanai tárgyalásai után nyilatkozott telefonon az MTI-nek.

  • A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei, akik a jövő dolgozói és felelősségteljes állampolgárai lesznek, az ő kezükben lesz tehát az ország fejlődése – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a gyermekjogok világnapja alkalmából kiadott közleményében kedden.