2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Dunaújváros

Rockból idén sem lesz hiány

Az idén is a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont a Rockmaraton fesztiválnak. A rendezvényen a hazai rockélet színe-java fellép, ám szokás szerint külföldi, akár világszinten is ismert zenekarok is elfogadták a szervezők meghívását. 

Július 10-én, hétfőn, a nulladik nappal veszi kezdetét a 2017-es Rockmaraton a Szalki-szigeten. A szabadstrand és a kemping melletti terület tehát most is benépesül majd, hiszen a korábbi esztendőkben is rengetegen jöttek az ország több pontjáról és a határon túlról is a tíznapos rendezvényre.


A jó hangulat garantált a Rockmaratonon
(fotó: Rockmaraton szervezők)

A program egyik leginkább várt fellépője a svéd Arch Enemy zenekar lesz, amely szerdán lép színpadra. Az 1996-ban alakult death metál zenekar mellett a Rockmaraton vendége lesz a trash metál egyik ikonjának számító brazil Sepultura zenekar, amely több mint harmincéves múltra tekinthet vissza, hiszen 1984-ben alakult. Mellettük a rockzene legkülönbözőbb ágait képviselő magyar együttesek zenélnek majd a Szalki-szigeten. Egyebek mellett a Lord, az Akela, a Road, az Aurora, a Pokolgép, a Dorothy és a Rózsaszín Pitbull is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.