EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Hódmezővásárhely

Soha nem késő tanulni!

Nagy László autófényező 56 évesen döntött úgy, hogy a szakmai tudás mellé megszerzi a szakmunkás-bizonyítványt is. Mint mondta, ez számára presztízskérdés volt.

Nagy László eredeti szakmája szobafestő, azonban már nagyon korán elcsábította az autófényezés világa. Nem véletlen, hiszen testvére is autókkal foglalkozik, illetve autóversenyzést is űzött, így László a versenyeken rendszeresen a kísérőcsapat tagja volt mint szerelő. Emellett vonzotta a kreatív fényezői szaktudás megszerzése is. Autodidakta módon sajátította el a szakma fortélyait, nem is akármilyen szinten.


László több évtizede dolgozik autófényezőként. Az egyik legjobb a szakmában.

Munkájára igényes, minden részletre kiterjedően dolgozik, amivel megalapozta hírnevét és megbecsülését. Ezzel azonban nem elégedett meg, és felnőtt fejjel, hatalmas gyakorlati tudással sem volt rest beülni az iskolapadba 56 évesen, hogy elvégezze az autófényezői képzést és megszerezze a bizonyítványt.

Nagy László a bizonyítvánnyal.

– Ez számomra presztízskérdés volt – mondta László, aki azt is elmesélte, nem okozott nehézséget összeegyeztetni a tanórákat a mindennapi élettel, már csak azért sem, mert egyik fia is a műhelyben dolgozik, így amíg az apa tanult, a fiú és a segítők dolgoztak.


Sem az elmélet, sem a gyakorlat nem fogott ki rajta, sőt az is előfordult, hogy gyakorlati tapasztalatait megosztotta a diáktársakkal és az oktatóval. László példája is mutatja, hogy sosem késő megszerezni a bizonyítványt, sosem késő tanulni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.