2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Kecskemét

Sokan voltak kíváncsiak a különleges orvoskórusra

Szabó Sándor, a házigazda Bács-Kiskun Megyei Kórház MEDRIGÁL Kórusának vezetője elmondta, hogy 2014-ben alakultak nyolc fővel. Azóta folyamatosan bővül a kórus, mára 24-en vannak. Énekelnek a karban gyógyszerészek, gyógytornászok, gyógymasszőrök, ápolók, adminisztrációs dolgozók, főorvosok, sőt az ápolási igazgató asszony is tagja a csoportnak.

– Egy csoda ennek a kórusnak a megalakulása – mondja Szabó Sándor. – Mindenki tudja, milyen nehéz helyzet van ma az egészségügyben. Ezek a hölgyek azonban vállalják, hogy a betegágytól elszabadulva eljönnek a próbákra. A feltöltődésnek azt a módját választják, amellyel ők is örömet tudnak szerezni.


fotó: Banczik Róbert

Eddig főként a kórház ünnepségein léptek fel, de a könyvtárban, a Kórusok Napján is bemutatkoztak. Most pedig az I. Országos Kórusok Találkozóján álltak a közönség elé.

A találkozón a Bács-Kiskun Megyei Kórház MEDRIGÁL Kórusa mellett fellépett a Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet Kórusa (Nagykőrös), a Csolnoky Ferenc Kórház Nyugdíjas Klubja Belladonna Kamarakórusa (Veszprém), a Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház Vox Medicinae Kórusa (Kaposvár), valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház Kórusa (Székesfehérvár).

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.