EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

Sokszínű programokkal a kábítószer ellen

A kábítószer-ellenes világnap megyei rendezvényét a békéscsabai Degré utcai gyermekotthonban szervezték meg, idén a programokkal a lakásotthonokban élő fiatalokat célozták meg.

Azért volt fontos, hogy ebben az évben a lakóotthonokban élő fiatalok kapjanak kiemelt figyelmet, mert mögöttük nem áll biztos családi háttér – emelte ki Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. Ezek a fiatalok sokkal inkább egymásra vannak utalva, fogékonyabbak a különböző információkra. Ezért a sokszínű programokkal, mint amilyen a mostani megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum eseménye is volt, igyekeznek őket az egészséges életvitel irányába terelni.


Fotó: Fekete Róbert
Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai is csatlakoztak a programhoz, például különböző szemüvegeken keresztül mutatták be, hogyan tud tájékozódni az alkohol vagy kábítószer hatása alatt álló ember – tudtuk meg dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella főosztályvezető-helyettestől. Emellett a fiatalok különböző tájékoztatókat hallgathattak meg, majd az új ismeretekről egy játékos totót is kitölthettek.

Maga a program úgy zajlott, mint egy akadályverseny, a fiatalok pontokat gyűjthettek az egyes állomásokon, amelyeket a rendezvény végén beválthattak különböző hasznos, az egészségükre is jótékony hatású dolgokra.

Fotó: Fekete Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.