EUR: 317,47 Ft
CHF: 280,11 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Békéscsaba

Sokszínű programokkal a kábítószer ellen

A kábítószer-ellenes világnap megyei rendezvényét a békéscsabai Degré utcai gyermekotthonban szervezték meg, idén a programokkal a lakásotthonokban élő fiatalokat célozták meg.

Azért volt fontos, hogy ebben az évben a lakóotthonokban élő fiatalok kapjanak kiemelt figyelmet, mert mögöttük nem áll biztos családi háttér – emelte ki Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. Ezek a fiatalok sokkal inkább egymásra vannak utalva, fogékonyabbak a különböző információkra. Ezért a sokszínű programokkal, mint amilyen a mostani megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum eseménye is volt, igyekeznek őket az egészséges életvitel irányába terelni.


Fotó: Fekete Róbert
Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai is csatlakoztak a programhoz, például különböző szemüvegeken keresztül mutatták be, hogyan tud tájékozódni az alkohol vagy kábítószer hatása alatt álló ember – tudtuk meg dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella főosztályvezető-helyettestől. Emellett a fiatalok különböző tájékoztatókat hallgathattak meg, majd az új ismeretekről egy játékos totót is kitölthettek.

Maga a program úgy zajlott, mint egy akadályverseny, a fiatalok pontokat gyűjthettek az egyes állomásokon, amelyeket a rendezvény végén beválthattak különböző hasznos, az egészségükre is jótékony hatású dolgokra.

Fotó: Fekete Róbert

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.