EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Békéscsaba

Sokszínű programokkal a kábítószer ellen

A kábítószer-ellenes világnap megyei rendezvényét a békéscsabai Degré utcai gyermekotthonban szervezték meg, idén a programokkal a lakásotthonokban élő fiatalokat célozták meg.

Azért volt fontos, hogy ebben az évben a lakóotthonokban élő fiatalok kapjanak kiemelt figyelmet, mert mögöttük nem áll biztos családi háttér – emelte ki Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. Ezek a fiatalok sokkal inkább egymásra vannak utalva, fogékonyabbak a különböző információkra. Ezért a sokszínű programokkal, mint amilyen a mostani megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum eseménye is volt, igyekeznek őket az egészséges életvitel irányába terelni.


Fotó: Fekete Róbert
Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai is csatlakoztak a programhoz, például különböző szemüvegeken keresztül mutatták be, hogyan tud tájékozódni az alkohol vagy kábítószer hatása alatt álló ember – tudtuk meg dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella főosztályvezető-helyettestől. Emellett a fiatalok különböző tájékoztatókat hallgathattak meg, majd az új ismeretekről egy játékos totót is kitölthettek.

Maga a program úgy zajlott, mint egy akadályverseny, a fiatalok pontokat gyűjthettek az egyes állomásokon, amelyeket a rendezvény végén beválthattak különböző hasznos, az egészségükre is jótékony hatású dolgokra.

Fotó: Fekete Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.