EUR: 308,79 Ft
CHF: 266,69 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Soros-katonák tépkedik a plakátokat

Több budapesti kerületben is tervezi az Együtt nevezetű mikropárt a Soros-plakátok eltávolítását, amelyeket bejelentett demonstrációként szerveznek, így rendőri biztosítás mellett rongálják a kormányzati plakátokat. A Fidesz szerint a magyar baloldal nemcsak a plakátokat, de a kerítést is hajlandó lebontani Soros György kedvéért.

Rendőrök által biztosított demonstráció keretében tépte le a kormány Soros György-ellenes plakátjait az Együtt vasárnap a XVI. kerületben, két tucat szimpatizánssal. A mikropárt ugyanis gyűlöletkampánynak tartja a kormány tevékenységét. A nagytakarításnak nevezett akciót 72 órával korábban véleménynyilvánító demonstrációként jelentették be a rendőrségnél.

Az Együtt képviselője, Vajda Zoltán “véletlenül” épp egy olyan plakáttal kezdte a rendrakást, amelyiken az ő neve és a “hazaáruló” szó együtt szerepelt Fotó: Facebook/Együtt

Látva, hogy mekkora sikert aratott az Együtt kis mozgalma a baloldali médiában, természetesen a Demokratikus Koalíció sem akart kimaradni. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, illetve Varjú László, a párt elnöke tegnap egy sajtótájékoztató keretein belül festette át a Soros-plakátokat. Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy a DK szerint nemcsak a Fidesz, de Magyarország is sokat köszönhet Soros Györgynek.

Bár korábban a köztéren elhelyezett plakátok rongálása bűncselekménynek számított, már nem az. A hazai bíróságok szerint szabad véleménynyilvánításnak számít a politikai tartalmú plakát leszedése. Erre az akciók szervezői előszeretettel felhívták a figyelmet. A plakátcégek viszont akár kártérítési pert is indíthatnak.

A Fidesz viszont közleményben figyelmeztet: a baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a kerítést is hajlandók lebontani. A Fidesz szerint Soros katonái rögtön ugranak, ha Sorost kell védeni és a saját kezükkel is képesek lekaparni azokat a plakátokat, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy a Soros-terv tönkretenné Magyarországot. – A baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a Soros-tervet is kész végrehajtani: le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni és be akarják telepíteni a migránsokat – írják közleményükben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.