2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Soros-katonák tépkedik a plakátokat

Több budapesti kerületben is tervezi az Együtt nevezetű mikropárt a Soros-plakátok eltávolítását, amelyeket bejelentett demonstrációként szerveznek, így rendőri biztosítás mellett rongálják a kormányzati plakátokat. A Fidesz szerint a magyar baloldal nemcsak a plakátokat, de a kerítést is hajlandó lebontani Soros György kedvéért.

Rendőrök által biztosított demonstráció keretében tépte le a kormány Soros György-ellenes plakátjait az Együtt vasárnap a XVI. kerületben, két tucat szimpatizánssal. A mikropárt ugyanis gyűlöletkampánynak tartja a kormány tevékenységét. A nagytakarításnak nevezett akciót 72 órával korábban véleménynyilvánító demonstrációként jelentették be a rendőrségnél.


Az Együtt képviselője, Vajda Zoltán “véletlenül” épp egy olyan plakáttal kezdte a rendrakást, amelyiken az ő neve és a “hazaáruló” szó együtt szerepelt Fotó: Facebook/Együtt

Látva, hogy mekkora sikert aratott az Együtt kis mozgalma a baloldali médiában, természetesen a Demokratikus Koalíció sem akart kimaradni. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, illetve Varjú László, a párt elnöke tegnap egy sajtótájékoztató keretein belül festette át a Soros-plakátokat. Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy a DK szerint nemcsak a Fidesz, de Magyarország is sokat köszönhet Soros Györgynek.

Bár korábban a köztéren elhelyezett plakátok rongálása bűncselekménynek számított, már nem az. A hazai bíróságok szerint szabad véleménynyilvánításnak számít a politikai tartalmú plakát leszedése. Erre az akciók szervezői előszeretettel felhívták a figyelmet. A plakátcégek viszont akár kártérítési pert is indíthatnak.


A Fidesz viszont közleményben figyelmeztet: a baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a kerítést is hajlandók lebontani. A Fidesz szerint Soros katonái rögtön ugranak, ha Sorost kell védeni és a saját kezükkel is képesek lekaparni azokat a plakátokat, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy a Soros-terv tönkretenné Magyarországot. – A baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a Soros-tervet is kész végrehajtani: le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni és be akarják telepíteni a migránsokat – írják közleményükben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.