2018. április 26., csütörtök
Ervin

Extra

Sosem épül fel a veronai buszbaleset sofőrje

Soha nem fog teljesen felépülni V. János, a veronai buszbaleset sofőrje. Bár a férfi hamarosan elhagyhatja a rehabilitációs intézetet és orvosai szerint javulhat még az állapota, szakmájához valószínűleg nem térhet vissza.

Közel két hónapig tanult újra járni és beszélni V. János, aki csodával határos módon túlélte a 16 halálos áldozatot követelő busztragédiát. A férfi ellen egymással párhuzamosan két eljárás is indult, az egyik Magyarországon, a másik pedig Olaszországban. A Lokál információi szerint az orvosszakértői vélemény alapján V. János sérülései maradandóak, azaz nem fog teljesen felépülni, ez azonban nem befolyásolja büntethetőségét. A magyar rendőrök többször kihallgatták a férfit, hol az olasz hatóságok felkérésére, hol pedig az itthon folyó büntetőeljárás miatt. Az első időszakban azért nem tudtak vele beszélni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal ezelőtt azonban jobban lett és halkan, kissé rekedt hangon, de elkezdett beszélni. Úgy tudjuk, azt vallotta: nem aludt el a volánnál, vagyis nincs összefüggés a korábban napvilágra került alvászavar és a történtek között.


– János hamarosan hazajöhet a kórházból, már nagyon várjuk. Megpróbálunk könnyíteni terhein, mert ugyan a teste valamennyire meggyógyulhat, de lelkileg még mindig szörnyű állapotban van. Nagyon sokat fogyott és szinte teljesen elment az életkedve – nyilatkozta az egyik családtag, aki hozzátette: azért is várják már János hazajövetelét, mert a budapesti utak, a gyakori látogatások anyagilag nagyon megterhelték a családot. A férfi egyébként feltehetőleg hivatásos jogosítványát nem tudja újra használni sérülései miatt, de ha felelősségre vonják, ettől egyébként is eltilthatják az ítészek.

Fotó: EPA

Kapcsolódó Cikkek

 • Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Nemrég megműtötték Caramel kislányát, Szofit. A három és fél éves picinél leukémiát diagnosztizáltak, és egy úgynevezett portot kapott, amelyen keresztül hatékonyabban tudják adagolni a kemoterápiás gyógyszereket.

 • Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit nagyon megkönnyebbült, amikor januárban pár nap rettegés után megtudta, hogy a testében talált újabb daganat jóindulatú. A nótaénekes tizenöt évvel ezelőtt egyszer már sikeresen legyőzte a gyilkos kórt, és a Lokálnak most elárulta: dédunokája esküvőjéig és ükunokájának a születéséig még mindenképp élnie kell.

 • Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Az előző héten elhunyt Avicii halálának okát immár a családja próbálja kideríteni a közel-keleti Oman fővárosában. A DJ testvére, David Bergling egy szállodai szobát is kivett Maszkatban, csupán tizenöt percre attól a helyszíntől, ahol az ismert svéd zenész holttestét megtalálták.