EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Belföld

Spéder tervezhet valamit

Újra átalakulhat a magyar médiapiac – erről ír ma megjelent friss számában a Figyelő. A hetilapban a Spéder Zoltán bankárhoz köthető CEMP körüli ügyletekről lehet olvasni. Amelyekből arra is lehet következtetni, hogy akár a közeljövőben teljes médiaportfólióját is eladhatja az Index egykori tulajdonosa.

Idén tavasszal kavarta fel az állóvizet a magyar sajtóban az a hír, hogy Spéder Zoltán eladta az Indexet. A portálra vonatkozó opciós jogot Simicska Lajos cége, a Pro-Ráta Holding Zrt. hívta le, amely cég még aznap az NP Nanga Parbat 17 Zrt. által létrehozott Magyar Fejlődésért Alapítványnak adta át a tulajdonjogot. Az Indexet azóta hivatalosan csak Bodolai László ügyvéd vezeti, aki a portál igazgatóságának elnöke és egyben az alapítói jogokat gyakorló cég kizárólagos tulajdonosa, valamint az alapítvány egyszemélyes kurátora is. Ahogy azonban már több forrás is megírta, az Index több szálon is kötődik a Magyar Nemzetet, Lánchíd Rádiót és HírTV-t is tulajdonló Simicska Lajoshoz.

Amíg mindenki az Index adás-vételével volt elfoglalva, Spéder Zoltán nem maradt tétlen és a Figyelő információi szerint az utóbbi hónapokban átalakította megmaradt médiaportfólióját. Még 2016. októberében létrehozta a Cemp-X Online Zrt-t, amelyben először egyedüli tulajdonos volt, majd később többen is bekerültek az igazgatóságba. Az Index eladásának napján azonban Spéderék tőkeemelést hajtottak végre és ezzel egy időben tulajdonostárs lett a szintén Spéder többségi tulajdonában lévő CEMP és a Cemp-X Kulturális Szolgáltató Kft. is. Majd szintén ugyanezen a napon Spéder cégei között úgy értékesítette a részvényeket, hogy a nap végére a CEMP vált többségi tulajdonossá a nemrég megalapított Cemp-X Online Zrt-ben. Pár nappal később pedig a CEMP beapportálta a Spéder-kézben maradt médiaportfóliót az új cégbe. Ehhez a holdinghoz tartozik most már többek között a TotalCar.hu, a divány.hu és az Infórádió is.

A médiaportfólió átalakításának pontos részleteit és hogy mi lehet Spéder Zoltán célja az ügylettel, a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztották a Gripeneket

  Riasztották a Gripeneket

  Egy Boeing-típusú személyszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit vasárnap kora délután – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

 • Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni!

  Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni!

  Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

 • Simicskó: a haza semmivel sem pótolható érték

  Simicskó: a haza semmivel sem pótolható érték

  A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren vasárnap.