EUR: 305,44 Ft
CHF: 276,58 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Spéder tervezhet valamit

Újra átalakulhat a magyar médiapiac – erről ír ma megjelent friss számában a Figyelő. A hetilapban a Spéder Zoltán bankárhoz köthető CEMP körüli ügyletekről lehet olvasni. Amelyekből arra is lehet következtetni, hogy akár a közeljövőben teljes médiaportfólióját is eladhatja az Index egykori tulajdonosa.

Idén tavasszal kavarta fel az állóvizet a magyar sajtóban az a hír, hogy Spéder Zoltán eladta az Indexet. A portálra vonatkozó opciós jogot Simicska Lajos cége, a Pro-Ráta Holding Zrt. hívta le, amely cég még aznap az NP Nanga Parbat 17 Zrt. által létrehozott Magyar Fejlődésért Alapítványnak adta át a tulajdonjogot. Az Indexet azóta hivatalosan csak Bodolai László ügyvéd vezeti, aki a portál igazgatóságának elnöke és egyben az alapítói jogokat gyakorló cég kizárólagos tulajdonosa, valamint az alapítvány egyszemélyes kurátora is. Ahogy azonban már több forrás is megírta, az Index több szálon is kötődik a Magyar Nemzetet, Lánchíd Rádiót és HírTV-t is tulajdonló Simicska Lajoshoz.

Amíg mindenki az Index adás-vételével volt elfoglalva, Spéder Zoltán nem maradt tétlen és a Figyelő információi szerint az utóbbi hónapokban átalakította megmaradt médiaportfólióját. Még 2016. októberében létrehozta a Cemp-X Online Zrt-t, amelyben először egyedüli tulajdonos volt, majd később többen is bekerültek az igazgatóságba. Az Index eladásának napján azonban Spéderék tőkeemelést hajtottak végre és ezzel egy időben tulajdonostárs lett a szintén Spéder többségi tulajdonában lévő CEMP és a Cemp-X Kulturális Szolgáltató Kft. is. Majd szintén ugyanezen a napon Spéder cégei között úgy értékesítette a részvényeket, hogy a nap végére a CEMP vált többségi tulajdonossá a nemrég megalapított Cemp-X Online Zrt-ben. Pár nappal később pedig a CEMP beapportálta a Spéder-kézben maradt médiaportfóliót az új cégbe. Ehhez a holdinghoz tartozik most már többek között a TotalCar.hu, a divány.hu és az Infórádió is.

A médiaportfólió átalakításának pontos részleteit és hogy mi lehet Spéder Zoltán célja az ügylettel, a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.

 • Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Augusztusban megkezdik kiszállítani az iskoláknak az új tankönyveket. A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9.