EUR: 312,96 Ft
CHF: 261,31 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Súlyos buszbaleset történt Tatárföldön

Súlyos buszbalesetben meghalt tizennégy ember, tizenketten pedig megsérültek vasárnapra virradó éjjel az oroszországi Tatárföldön.

A hatóságok közlése szerint a baleset helyi idő szerint röviddel éjfél után történt Zainszk város közelében, Moszkvától mintegy ezer kilométerre keletre. A busz egy pótkocsis teherautóval ütközött össze, felborult, majd kigyulladt és teljesen kiégett. Az első jelentések szerint vélhetően a busz sofőrje előzés közben elvesztette uralmát a kormány felett, amikor éppen előzött, de nem tudni pontosan, hogyan is történt maga az ütközés, a vizsgálatok még folynak.


A helyi rendőrségi jelentések szerint a buszban összesen 29 ember utazott (a vezetővel együtt), tizennégy holttestet húztak ki a busz roncsai közül, tizenketten kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel kórházba, így maga a sofőr is, három ember épségben került ki a balesetből.

Az illetékes igazságügyi szervek büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szerencsétlenség ügyében, erről részleteket nem közöltek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.