2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Pécs

Svájciak ragadtak ecsetet a pécsi állatmenhelyen

Egyiptom után most ide érkeztek, hogy segítsenek.

Egy svájci székhelyű világszervezet figyelt fel a Pécs-Somogyban működő állatmenhelyre. A Susy Utzinger szerint országosan is kimagasló munkát végeznek itt, ezért idén egy teljes kennelsor felújítását ők állták.


Az állatmenhely szégyenfoltjának is nevezték azt a 21 éve épült kennelsort, ahol a felnőtt kutyák az örökbefogadásra várnak. Most ezt a 18 kennelből álló részt vették – szó szerint – kezelésbe a svájciak.

A 18 felújított kennel 30-35 kutyának ad új otthont Fotó: PKK

– Másfél évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba velük, most pedig kértek tőlünk egy listát, hogy melyek azok a dolgok, amiken szeretnénk változtatni – mondja Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője.


– Már nagyon szerettünk volna ezen a kennelsoron változtatni, ezért most egy álmunk is valóra vált – tette hozzá a menhely vezetője.

A Susy Utzinger egy olyan alapítvány, amely szerte a világban segít az állatokon. Egy svájci újságíró hölgy alapította, aki maga is részt vesz a felújításokban. Legutóbb Egyiptomban hoztak létre egy teveotthont a sivatagban. Most azonban Pécsre is ellátogatott és önkénteskedett.

A svájci világszervezet alapítója Susy Utizinger is ecsetet ragadott és egy hétig dolgozott a pécsi önkéntesekkel együtt Fotó: PKK

– Magyarországon az alapítvány huszonkét szervezetet támogat menhelyfejlesztéssel, tárgyadományokkal, ivartalanításokkal vagy ezek mindegyikével. A magyar menhelyeket éppen ezért már régóta monitorozzuk, de a Pécs-Somogyban található telepen zajló munkát országosan is kimagaslónak és követendőnek találtuk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy eljövünk ide segíteni – mondta Mészáros Gabriella magyarországi képviselő.

A mostani felújítás nemcsak esztétikailag dob sokat a kennelsoron, hanem nagyban hozzájárul a kutyák ellátásának, higiéniájának és körülményeinek javításához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.