2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Miskolc

Százhúsz éves a villamosközlekedés

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. életében immár hagyomány, hogy minden évben központi ünnepségen tisztelegnek azok előtt, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamosközlekedést. Ilyenkor köszönetet mondanak mindazoknak, akik működtetik, fejlesztik a miskolci közösségi közlekedést.

2017-ben a miskolci villamosközlekedés 120 éves. Az évforduló alkalmából a múlt hét szerdán központi ünnepség keretében elismerésben részesültek a miskolci közösségi közlekedésért dolgozók. A díjátadó ünnepségen a közlekedési társaság legmagasabb elismerését, a 2000-ben alapított Meszléri Zoltán-díjat Géczi Tibor forgalmi diszpécser kapta, aki több mint egy évtizede dolgozik a vállalatnál és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végzett a közösségi közlekedés érdekében.  

Rengeteg elismerést adtak át – fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.