2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Sport

Székesfehérvár vonzásában az atlétika csillagai

Magasra tették a lécet a Gyulai István Memorial Atlétikai GP-n a szervezők. A székesfehérvári versenyen nyolc olimpiai bajnok mellett a mieink remeklését is láthattunk: a súlylökő Márton Anita és a diszkoszvető Kővágó Zoltán aranyérmes lett.

Gyulai Márton, az atlétikai szövetség főtitkára szerint az első memorialon leginkább édesapja, a nemzetközi szövetség főtitkára és a sportág iránt érzett tisztelet miatt indultak a versenyzők, mára azonban hírt és nevet szerzett a viadal.


– Annál is inkább, mert a mai atléták már nem, csak az edzőik, menedzsereik tudják, ki volt a verseny névadója – mondta Gyulai Márton. – A verseny a legmerészebb reményeinket is felülmúlta, és csodás alkalom volt arra, hogy a hazai utánpótlás is megmutassa magát.

A hetedik Gyulai István Memorialt nehéz lesz überelni, de nem is cél, hogy azt felülmúlják. Természetesen vannak megvalósításra váró céljaik, ám egyelőre semmiképpen sem az, hogy a verseny Gyémánt Liga-viadallá nője ki magát. Ez még nem igazán reális elképzelés.

Mindenesetre Spiriev Attila, a nagydíj sportigazgatója elárulta, hogy az oslói Gyámánt Liga-viadalt a versenyek rangsorában máris megelőzte a Gyulai Memorial. Nem rossz teljesítmény, hiszen az első fehérvári nagydíj még csak a 35. volt a listán. Ráadásul a sportág ott megfordult nagyjai imádják a barátságos kisvárost.


MTI Fotó: Bodnár Boglárka


MTI Fotó: Bodnár Boglárka


MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kapcsolódó Cikkek

 • Zamárdiba költözhet a Red Bull Air Race

  Zamárdiba költözhet a Red Bull Air Race

  Zamárdiban kedden terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői, miután a múlt héten Fonyód és Zamárdi vezetőivel is tárgyaltak a műrepülőverseny befogadásáról – erősítette meg az MTI információit Zamárdi polgármestere.

 • Reszkess, Atlético, jön Ronaldo!

  Reszkess, Atlético, jön Ronaldo!

  Visszatér korábbi sikerei helyszínére Cristiano Ronaldo, a Juventus ötszörös aranylabdás támadója, ugyanis a spanyol fővárosban lép pályára, méghozzá az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

 • Mayweather megint visszatérne

  Mayweather megint visszatérne

  Lassan megszámolni sem lehet, hogy hányszor vonult vissza és tért vissza az amerikai veretlen ökölvívó Floyd Mayweather.