2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld Szekszárd

Szekszárd, a KlímaSztár

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2017 díjjal ismerte el Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a környezeti fenntarthatóság érdekében kifejtett tevékenységét.

A díj odaítélésénél az önkormányzat által az elmúlt időszakban megvalósított, az éghajlat védelmét is szolgáló energetikai épület-korszerűsítéseket – a Mérey és a Kadarka Óvoda, a polgármesteri hivatal, az idősek otthona, a Vis Nova „projekt”, valamint az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott helyi közösségi szerepvállalásokat – mint az autómentes nap, az intézmények komposztálási programja, faültetés, tavaszi nagytakarítás, „Föld órája” akció – értékelték kiemelkedőnek a bírálók.


A KlímaSztár 2017 felhívásra 20 pályázat érkezett be, 17 településtől és 3 közösségtől. A pályázatokat öttagú zsűri bírálta el, amely konszenzussal választotta ki a díjazott pályamunkákat. A döntés értelmében öten nyerték el a KlímaSztár 2017 díjat.

A díjat Máté Péter polgármesteri tanácsos (balra) vette át Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől

A díj és az oklevél
Fotók: Szekszárd Polgármesteri Hivatala

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait – erről a külgazdasági és külügyminiszter keddi ljubljanai tárgyalásai után nyilatkozott telefonon az MTI-nek.

  • A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei, akik a jövő dolgozói és felelősségteljes állampolgárai lesznek, az ő kezükben lesz tehát az ország fejlődése – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a gyermekjogok világnapja alkalmából kiadott közleményében kedden.