2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Szombathely

Szombathelyi siker a Tour de Hongrie prológjának amatőr futamán

A Tour de Hongrie prológja igazi sportcsemegét jelentett június végén a kerékpársport rajongói számára. 6 nap, 10 megye, 11 város és 750+1 kilométer, 18 csapat, 25 ország, 106 kerékpáros – így lehet számokban összefoglalni az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt.

Egy napra ismét a hazai kerékpározás fővárosává vált Szombathely. Fotó: szombathely.hu

A vasi megyeszékhely volt a legelső Tour befutójának helyszíne, a Magyar Kerékpáros Szövetség is itt alakult meg 1889-ben. Egyre szorosabb a verseny a hazai települések közt, hogy a Tour de Hongrie egyik helyszíneként felkerüljenek az országos körverseny térképére, ezért is örömteli, hogy 2015 és 2016 után idén is Szombathelyről indult a mezőny. Napos és viharos időben kerekezték körbe az országot, közben pedig világranglistapontokért is harcolhattak a legjobbak. A vasi prológon egy kilométeres egyéni időfutam során talált gazdára a megkülönböztető mez. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az amatőrök férfimezőnyében a leggyorsabbnak idén is a szombathelyi Prájczer Péter bizonyult.


Hat kerekesszékes versenyző állt rajthoz Fotó: szombathely.hu

Az eredményhirdetésen Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester gratulálhatott a legjobbaknak, a nap legeredményesebb versenyzőjének, az ausztrál Scott Sunderlandnek, aki magára ölthette a sárga pólót, és a legjobb magyar biciklistának, Szalontay Sándornak is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szép szóval a vagányok ellen

    Szép szóval a vagányok ellen

    Sajnálatos, hogy az emberek sokszor nem tisztelik a természetet, annak közelségét, a környezeti szépségeket és a csendet. Azt a csendet, amely az állatoknak fontos, és azt a csendet, amely a kulturáltan túrázni, szabadban lenni kívánó embereknek is meghatározó, ha elmennek egy erdőbe vagy egy vízpartra.

  • Ünnepeljük együtt a Föld Napját!

    Ünnepeljük együtt a Föld Napját!

    A természet – és környezetvédelem egyik legnagyobb ünnepének adózunk ezen a héten, hiszen világszerte április 22-én tartják a Föld Napját és az ehhez kapcsolódó rendezvényeket.