EUR: 326,07 Ft
CHF: 280,57 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szombathely

Szombathelyi siker a Tour de Hongrie prológjának amatőr futamán

A Tour de Hongrie prológja igazi sportcsemegét jelentett június végén a kerékpársport rajongói számára. 6 nap, 10 megye, 11 város és 750+1 kilométer, 18 csapat, 25 ország, 106 kerékpáros – így lehet számokban összefoglalni az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt.

Egy napra ismét a hazai kerékpározás fővárosává vált Szombathely. Fotó: szombathely.hu

A vasi megyeszékhely volt a legelső Tour befutójának helyszíne, a Magyar Kerékpáros Szövetség is itt alakult meg 1889-ben. Egyre szorosabb a verseny a hazai települések közt, hogy a Tour de Hongrie egyik helyszíneként felkerüljenek az országos körverseny térképére, ezért is örömteli, hogy 2015 és 2016 után idén is Szombathelyről indult a mezőny. Napos és viharos időben kerekezték körbe az országot, közben pedig világranglistapontokért is harcolhattak a legjobbak. A vasi prológon egy kilométeres egyéni időfutam során talált gazdára a megkülönböztető mez. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az amatőrök férfimezőnyében a leggyorsabbnak idén is a szombathelyi Prájczer Péter bizonyult.


Hat kerekesszékes versenyző állt rajthoz Fotó: szombathely.hu

Az eredményhirdetésen Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester gratulálhatott a legjobbaknak, a nap legeredményesebb versenyzőjének, az ausztrál Scott Sunderlandnek, aki magára ölthette a sárga pólót, és a legjobb magyar biciklistának, Szalontay Sándornak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.