EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Szombathely

Szombathelyi siker a Tour de Hongrie prológjának amatőr futamán

A Tour de Hongrie prológja igazi sportcsemegét jelentett június végén a kerékpársport rajongói számára. 6 nap, 10 megye, 11 város és 750+1 kilométer, 18 csapat, 25 ország, 106 kerékpáros – így lehet számokban összefoglalni az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt.

Egy napra ismét a hazai kerékpározás fővárosává vált Szombathely. Fotó: szombathely.hu

A vasi megyeszékhely volt a legelső Tour befutójának helyszíne, a Magyar Kerékpáros Szövetség is itt alakult meg 1889-ben. Egyre szorosabb a verseny a hazai települések közt, hogy a Tour de Hongrie egyik helyszíneként felkerüljenek az országos körverseny térképére, ezért is örömteli, hogy 2015 és 2016 után idén is Szombathelyről indult a mezőny. Napos és viharos időben kerekezték körbe az országot, közben pedig világranglistapontokért is harcolhattak a legjobbak. A vasi prológon egy kilométeres egyéni időfutam során talált gazdára a megkülönböztető mez. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az amatőrök férfimezőnyében a leggyorsabbnak idén is a szombathelyi Prájczer Péter bizonyult.


Hat kerekesszékes versenyző állt rajthoz Fotó: szombathely.hu

Az eredményhirdetésen Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester gratulálhatott a legjobbaknak, a nap legeredményesebb versenyzőjének, az ausztrál Scott Sunderlandnek, aki magára ölthette a sárga pólót, és a legjobb magyar biciklistának, Szalontay Sándornak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.