EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szombathely

Szombathelyi siker a Tour de Hongrie prológjának amatőr futamán

A Tour de Hongrie prológja igazi sportcsemegét jelentett június végén a kerékpársport rajongói számára. 6 nap, 10 megye, 11 város és 750+1 kilométer, 18 csapat, 25 ország, 106 kerékpáros – így lehet számokban összefoglalni az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt.

Egy napra ismét a hazai kerékpározás fővárosává vált Szombathely. Fotó: szombathely.hu

A vasi megyeszékhely volt a legelső Tour befutójának helyszíne, a Magyar Kerékpáros Szövetség is itt alakult meg 1889-ben. Egyre szorosabb a verseny a hazai települések közt, hogy a Tour de Hongrie egyik helyszíneként felkerüljenek az országos körverseny térképére, ezért is örömteli, hogy 2015 és 2016 után idén is Szombathelyről indult a mezőny. Napos és viharos időben kerekezték körbe az országot, közben pedig világranglistapontokért is harcolhattak a legjobbak. A vasi prológon egy kilométeres egyéni időfutam során talált gazdára a megkülönböztető mez. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az amatőrök férfimezőnyében a leggyorsabbnak idén is a szombathelyi Prájczer Péter bizonyult.


Hat kerekesszékes versenyző állt rajthoz Fotó: szombathely.hu

Az eredményhirdetésen Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester gratulálhatott a legjobbaknak, a nap legeredményesebb versenyzőjének, az ausztrál Scott Sunderlandnek, aki magára ölthette a sárga pólót, és a legjobb magyar biciklistának, Szalontay Sándornak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.