2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Szolnok

Szórakozóhely nyílt a gyaloghíd lábánál

Nincs még két hete, hogy új szórakozóhely nyitotta meg kapuit Szolnokon – mégpedig nem máshol, mint a fiatalok kedvenc nyári találkozóhelyének középpontjában, a Tiszavirág híd lábánál.

A Tisza-part vitathatatlanul a fiatal korosztály kedvenc találkozóhelye, különösen ha a nyári hétvégékről beszélünk. Fokozódott a helyzet azzal, hogy a pár évvel ezelőtti felújítás során a sétány alatti kövezett gát helyére több szakaszon lépcsőzetes partfalat építettek, amely optimális ülőhelyül szolgál a beszélgetni, sok esetben iszogatni vágyóknak. Amíg nincs hangoskodás vagy rendbontás, addig ez rendben is van, az ilyen nyáresti hétvégék után felhalmozódott szemét viszont sokakból nemtetszést vált ki hétről hétre.


Ez a helyzet most változni látszik, június 24-én ugyanis megnyílt a Dokk Terasz, amely a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. és a Városi Diákok Tanácsa közös ötleteként valósult meg és a nyári szünet idején működik a gyaloghíd lábánál. Ne egy hagyományos szórakozóhelyet képzeljünk el: a Dokk Terasz inkább egy kis part menti büfé, ahol összegyűlhet a fiatalság, ahol beszélgethetnek, lazulhatnak, ehetnek-ihatnak. A kinti teraszos részen a vendégeket raklapokból összetákolt asztalok és ülőhelyek várják, melyeket az ÉPFA tanulói készítettek és dekoráltak ki mindenféle színnel – a fiatalos hangulat tehát adott.

Fotó: Lokál Extra

A Dokk Terasz üzemeltetését a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. biztosítja, ami jó hír a környéken lakóknak: a cégnek ugyanis a környék tisztaságának megóvása, a rend biztosítása és a terület őrzése is feladata.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.