2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb I.kerület

Szuper lett ez a Csúszdás!

Az 50 éves Gellérthegyi Csúszdás Játszótér felújításával lepte meg a környéken élőket a Főkert 150. születésnapja alkalmából. A két hónap alatt újjávarázsolt parkban öt csúszdát – a hagyományos, egyenes pályájútól kezdve a kanyargóson át egészen a csőcsúszdáig – használhatnak a gyerekek.

– Hát ez szuper lett, muszáj volt kipróbálni, a ’80-as évek elején engem is rengeteget hoztak ide, már akkor is nagy szám volt a csúszdapark. Azóta kicsit lepukkant, de most, hogy felújították, megint ez az egyik legmenőbb játszótér Budán – mondta az egyik szülő, miután lecsúszott.


A Gellért-hegy fürdő felőli oldaláról megközelíthető csúszdapark mellett a környezete is megszépült, biztonságos gumiborítást húztak fel a domboldalra, felújították a nyilvános WC-t, újrafestették a turistajelzéseket, és a gyepszőnyeget is megszépítették.

A csúszdákon kívül függőhidas mászóka, mérleghinta, mászóvár, rugós házikó, alagutas domb is várja a gyerekeket a játszótéren. Természetesen az ivókútból kortyolgathatnak, így frissülhetnek. A kisgyerekes anyukák nagyon örülnek a felújított játszóhelynek.


– Nyáron naponta jövünk ide, hiszen a közelben gyerekbarát kávézó és fagyis is van, hazafelé pedig, a Citadelláról lefelé menet, a másik oldalon a Cerka-firka és a Vuk játszótér is útba esik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.