EUR: 326,14 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Nyíregyháza

Szvrcsek Anita Jirí Menzellel forgatott

Kevés magyar színész mondhatja el magáról, hogy egy filmben két olyan művésszel is közös jelenete volt, akik közül az egyik átvehette az Oscar-díjat, a másik pedig főszereplője egy olyan produkciónak, amelyik idén a külföldi filmek kategóriájában a legjobb öt között esélyes volt erre. Szvrcsek Anita, a Móricz Zsigmond Színház művésze közéjük tartozik.

Az elmúlt időszak Zalán futásaként telt számomra – mesélte lapunknak. – A pozsonyi ruhapróbáról rögvest szaladtam Nyíregyházára a Taurin trauma című előadást próbálni, onnan rohanás a hajnali forgatásra Bécsbe, ennek végeztével éjszaka indultam Pestre, a Nemzetibe dupla vendégelőadást játszani, következett Debrecen, szintén két előadást játszani, onnan ismét Nyíregyháza, majd vissza Komáromba, a Kaszás Attila szavalóversenyt zsűrizni, ismét Bécsbe… Ez így ment végeláthatatlanul. Mindezt hét hónapos kismamaként abszolválni annak ellenére sem volt egyszerű, hogy vitális, strapabíró nő hírében állok. A héten végre véget vetettem az erőltetett menetnek, most már csak egy győri vendégszereplés és énekes fellépések várnak rám, ami végre lehetővé tesz egy kis lazítást. A jövő hónapra nem vállaltam fellépést, mert már nem igazán lenne sikkes nagy pocakkal ugrabugrálni a színpadon – mesélte nevetve a színésznő.


Szvrcsek Anita (Fotó Görözdi Szilárd)

Mint megtudtuk, A tolmács című filmben, amelyben Anita szerepet kapott, a Szigorúan ellenőrzött vonatok cseh rendezője, Jirí Menzel színészként vett részt, a másik főszereplő pedig az osztrák Peter Schimonischek volt, aki korábban felejthetetlen alakítást nyújtott a Toni Erdmannban. Német nyelven forgattak, és mivel a művésznő egyetemi tanulmányai előtt Svájcban élt, így nem volt gond a kommunikációval. A forgatás nagy izgalmat jelentett Szvrcsek Anita számára.

Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező MTI Fotó: Soós Lajos

– Idegen nyelven improvizálni ilyen „mogulok” előtt nem igazán könnyű feladat, de a rendező szerint dicsérettel megoldottam. Bonyolította a helyzetet, hogy két hónap múlva kisbabám születik, s nem kis feladat volt az operatőrnek a pocakom elrejtése – mesélte a művésznő. – Nagyon várom már a kicsi érkezését, bár bevallom, halogattuk volna a párommal a babavállalást, mondván, még kiránduljunk kettesben, fejezzük be a kertépítést, szerettem volna egy rég vágyott szerepet is eljátszani, ami most kimarad, de ez a kisember most akart jönni, és ez hatalmas áldás. A kislányom, a hétéves Lenocska is nagyon várja a testvérkét, akinek az érkezése mindnyájunkat boldoggá tesz. Menzel mester a forgatáson bensőségesen elárulta nekem a kislánya videóit nézegetvén, hogy nincs az a siker, az a karrier, az az Oscar-díj, ami überelhetné azt az érzést, hogy 77 éves korára apává válhatott. Nagyon megható volt – tette hozzá a színésznő.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.