EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Tíz év börtönre ítélték a diktátor unokáját

Kábítószer-csempészés miatt tíz év börtönre ítélték szerdán Tiranában Enver Hodzsa néhai albán kommunista diktátor unokáját.

A bíróság tájékoztatása szerint a 42 éves Ermal Hodzsa nyolc társával, köztük két kolumbiai állampolgárral Albánián keresztül Kubából csempészett kokaint Nyugat-Európába.

Ermal Hodzsát és bűntársait 2015 januárjában vették őrizetbe Xibrakában, 68 kilométerre Tiranától. Egyúttal egy droglabort is lefüleltek, és 120 kilogramm kokaint is lefoglaltak a hatóságok. A két kolumbiait ott érték tetten a rendőrök.

Albánia az amerikai külügyminisztérium szerint amellett, hogy az európai kannabisztermelés fellegvára, egyre jelentősebb szerepet játszik az Európába irányuló kokain- és heroincsempészetben is.

Ermal nagyapja, Enver Hodzsa 1944-től haláláig, 1985-ig volt Albánia kommunista diktátora. Rendszere még a keleti blokkon belül is különösen szigorú és elnyomó volt, és gyakorlatilag teljesen elszigetelte országát a világ többi részétől.

Kapcsolódó Cikkek

  • A rendőrségnél akartak kokaint venni

    A rendőrségnél akartak kokaint venni

    Minden napra jut egy olyan történet, aminek hallatán az ember csak fogja a fejét és meggyőződése, hogy ennél nagyobb baklövést nem lehet elkövetni.

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.