2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Debrecen

Tizedik születésnapját ünnepli a Campus Fesztivál

A július 19-től 23-ig tartó „kis jubileum” apropóján tartott sajtótájékoztatón nagyszerű fellépőkről, ragyogó programokról, világsztárokról, hazai kedvencekről hallhattunk. Az ország egyetlen „okos” fesztiválján a nulladik naptól jelen lesz a Debreceni Egyetem, 2000 négyzetméteren várják a fesztiválozókat.

Bács Zoltán kancellár elmondta: valóságos interdiszciplináris helyszín lesz, ahol az agrártudománytól az orvosláson keresztül a természet- és társadalomtudományokig minden szegmens bemutatkozik. A szervezők szerint idén a résztvevők száma akár százezret is elérheti. Kósa Lajos országgyűlési képviselő kiemelte: Debrecennek nagyon hiányzott egy ilyen komoly rendezvény, amelyet az országban talán az egyik legszínvonalasabb helyszínen, ragyogó infrastrukturális környezetben rendeznek. Barcsa Lajos alpolgármester a fesztiválnak a turizmusra kifejtett pozitív hatásait emelte ki. – A debrecenieknek is egy nagyon fontos találkozási pont a Campus Fesztivál, melyen idén több intézmény is képviselteti magát: a Csokonai Színház, a Méliusz Könyvtár, avagy éppen a Debreceni Művelődési Központ is – tette hozzá az alpolgármester.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén a nulladik naptól biztosítják éjszakai menetrenddel a fesztiválozók hazajutását. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató felidézte a kezdeteket, beszélt az új helyszínről, ahol figyelembe vették a környezeti tényezőket is, kiemelte, hogy a rendezvény a szervezők, a Debreceni Egyetem, a városlakók és a sajtó munkatársainak együttműködésével valósulhat meg ilyen magas színvonalon. – Olyan összefogás ez, amely talán más városban így létre sem jöhetne – összegzett.

Most először lesz körbejárható a stadion területe, fontos szempont, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos helyen rendezik a fesztivált, maga a stadion is egy védett hely, ahol rossz idő esetén húszezer ember is fedél alá húzódhat. Süli András programigazgató a Campus Fesztivál nemzetközi hírnevéről beszélt. Elmondása szerint a világsztárok profi fogadtatásának nagy híre van, így számos fellépő szívesen érkezik Debrecenbe. A fesztivál nemzetközi elismerést is kapott, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) legmagasabb szintű minősítését nyerte el, ami a minőségi zenei felhozatalnak, a kulturális tartalomnak köszönhető.


A fergeteges hangulat idén is garantált
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A programigazgató a fesztivál applikációjára, a Campus 2017-re is felhívta a figyelmet, melyben minden információ megtalálható. Rózsa Sándor, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatóhelyettese elmondta, 2007 óta támogatói a fesztiválnak, fontosnak tartják, hogy a fiatalok színvonalas zenei programok mellett bankjuk  sokszínűségét is megtapasztalják. Tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott a fesztivál, szerelmek szövődtek, melyből házasságok születtek. A Campus Fesztivál lesz a helyszíne egy világpremier előtti bemutatónak is: itt kerül először a nyilvánosság elé Rubik Ernő új kockája, a kockaemberke. A sajtótájékoztatón a Tankcsapda, a Paddy and the Rats, a Honeybeast tagjai, valamint Ganxsta Zolee és Azurák Csaba is jelen voltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.