EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Extra

Tízéves a debreceni Campus Fesztivál

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőbe – közölték a szervezők a fesztivál hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a Nagyerdei Stadionban.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kiemelte: a Campus az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseményévé vált, ahol tavaly 98 ezren szórakoztak, az idén ennél is több látogatót várnak. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a fesztivál vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One’s Head, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is.


Ismét ott lesznek Debrecenben a fesztivál kedvencei: a Tankcsapda, a Quimby, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, az Irie Maffia, a Vad fruttik, a Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, a 30Y, de fellépnek a nagyerdő fái alatt a Lóci Játszik, a Mörk, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Dope Calypso, a The Qualitons, valamint a Petruska és Sena is.

Tizenhét programhelyszínen, köztük két nagyszínpadon 252 zenei programmal és további több mint 200 egyéb attrakcióval – dumaszínházzal, filmvetítéssel, színházi előadással, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel – várják az érdeklődőket.


Miklósvölgyi Péter a zenei felhozatal sokszínűségére hívta fel a figyelmet: a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus, a világzenei és dzsesszkoncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek.

Kiemelte: a Campus egyik legszebb helyen lévő színpada a kivilágított Víztorony kertjében található, ahol olyan különleges produkciót láthat a közönség, mint az Ivan and the Parazol, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Fran Palermo, az Esti Kornél, az Elefánt, a Szabó Benedek és a Galaxisok, vagy az egészen fiatalok közül a The Luckies, az Elevator című dallal idén berobbanó Platon Karataev, de jelen lesz az indie-folkos Zanzinger is.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a sajtótájékoztatón bejelentette: az idei fesztiváli szezon zárultával kezdeményezi Balog Zoltánnál, az emberi erőforrások miniszterénél a hazai fesztiválstratégia áttekintését, a támogatási rendszer újragondolását.

Megemlítette, hogy a kormány jelentős összegekkel támogatja a hazai fesztiválokat, s ez a jövőben is így lesz. Ugyanakkor – mint mondta – egyre több fesztivál van, több megszűnt, újak is vannak, a legnagyobb hazai fesztiválnak, a Szigetnek pedig új tulajdonosa van, mindez indokolja a stratégiai áttekintést, a támogatási koncepció átgondolását – mondta Kósa Lajos.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere szerint a város lakóinak, és az odaérkező turistáknak is egyre fontosabb találkozási pont a Campus Fesztivál, amely hozzájárul, hogy “turisztikában egyre erősebb Debrecen”. Megemlítette, hogy tavaly 387 ezer vendégéjszakát töltöttek a városban a vendégek, ami 10 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz.

Hozzátette: a Campus az Európa Kulturális Fővárosa-pályázat társadalmasításában is fontos helyszín. A fellépő zenekarok mellet jelen lesznek a rendezvényen Debrecen kulturális intézményei: a Csokonai Színház előadásokkal, a Méliusz könyvtár felolvasóestekkel, az Agóra tudományos élményközpont látványos kísérletekkel, a művelődési központ kézművesbemutatókkal teszi változatosabbá a fesztiválprogramot.

Bács Zoltán, a debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta: az idén már a fesztivál nulladik napján megnyílik a 2000 négyzetméteres Egyetem-tér, ahol izgalmas attrakciókkal, kísérletekkel, előadásokkal, az agráriumtól az orvoslásig terjedő bemutatkozásokkal, különleges zenei programokkal, köztük az egyetem professzorainak zenés produkciójával várják a vendégeket.

A kancellár kiemelte, hogy az egyetemi sport is megjelenik a fesztiválon: a Campus Sportfesztivál százakat mozgat meg, egyebek mellett kispályás foci, strandröplabda- és kosárlabda-bajnokságot rendeznek a Nagyerdőben, ahol az ország egyik legszínvonalasabb infrastruktúrájával várják a fesztiválozókat a stadionba és környékére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.