2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Törökországból ismét fel lehet szállni laptoppal az amerikai járatokra

A Törökországból az Egyesült Államokba induló repülőjáratok utasterébe ismét fel lehet vinni a laptopokat – jelentette szerdán a Dogan török hírügynökség.

A jelentés szerint a Turkish Airlines szerdán kora reggel az isztambuli Atatürk reptérről New Yorkba induló járatán már megengedték a hordozható számítógépek használatát. Az Anadolu állami hírügynökség korábban a közlekedési miniszterre hivatkozva jelentette, hogy szerdától az Isztambulból induló gépeken megszűnik a laptoptilalom.


Szerdán, nem sokkal a török híradásokat követően a dubaji központú Emirates légitársaság is bejelentette, hogy az Egyesült Államok az ő járataikon is feloldotta a tilalmat. Tudatták: új biztonsági intézkedéseket vezettek be, és laptoptilalmat “gyakorlatilag azonnal” feloldották.
Az Egyesült Államok márciusban rendelte el, hogy nyolc ország, Egyiptom, Marokkó, Jordánia, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Kuvait, Katar és Törökország 10 repülőteréről induló járatokon ne lehessen az utastérbe felvinni a mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszközöket. Washington ugyanis olyan információk birtokába jutott, hogy terroristák pokolgépet rejthetnek el tabletekben vagy laptopokban.
Vasárnap már Abu-Dzabi repülőterén is feloldották a laptoptilalmat.
Szaúd-Arábia nemzeti légitársasága úgy nyilatkozott, hogy abban bíznak, hogy legkésőbb július 19-ig a szaúdi gépekkel szemben is megszűnik a laptoptilalom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.