2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Miskolc

Tour de Hongrie – Átrobogott a mezőny a városon

Múlt hét szombaton érkezett Miskolcra az idei Tour de Hongrie verseny mezőnye. A bükki szakasz rendesen megizzasztotta a versenyzőket. Miskolc a város eddigi legnagyobb bringás bulijával készült az eseményre.

Miskolcon volt a negyedik szakasz – fotó: Lokál

Miskolcot is érintette az idei Tour de Hongrie verseny, méghozzá kiemelt szerepet kapott, hiszen ezúttal nálunk rendezték a nemzetközi kerékpárosverseny királyetapját múlt hét szombaton. A karcagi rajtnál Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte a Miskolcig tartó 177 kilométernek nekivágó mezőnyt.


Egész napos kerékpáros programok várták a miskolciakat a Szent István téren – fotó: Lokál

A nagy melegben is jelentős tömeg várta a versenyzőket az egész napos miskolci programsorozat végén. A sprintbefutóra együtt érkezett az élboly, ebben a kolumbiai Daniel Jaramillo volt a leggyorsabb, így a sárga trikót is ő viselheti az utolsó etapon. Legjobb magyarként Lovassy Krisztián a 9. helyen végzett.

A díjakat Kriza Ákos polgármester adta át a helyezetteknek – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.