EUR: 323,89 Ft
CHF: 280,89 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Salgótarján

Tovább épül az álomút

Tar és Bátonyterenye térségében folytatódik a 21-es út négy nyomvonalúvá alakítása. A kivitelezést végző konzorciumok nettó 19 milliárd forintból végzik el a fejlesztést, az építkezés összesen 11,3 kilométeren zajlik majd.

A sámsonházai elágazóban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy folytatódik a 21-es út teljes négysávossá bővítése a tari és a bátonyterenyei szakaszokkal. Becsó Zsolt kiemelte: a munka megkezdéséről szóló tájékoztatónál már csak az lesz az örömtelibb nap, amikor 2019 március végén átadják a beruházást. Emlékeztetett: a 21-es építésében óriási érdeme van az első Orbán-kormánynak, ugyanis 2000 környékén indult el a fejlesztés, két salgótarjáni csomóponttal, majd a Vizslás-Újlakig tartó 2,6 kilométeres szakasz megépítésével. Utána alig történt valami, a szocialista kormányok csak néhány egyszerű „előzősávot” építettek, a teljes négysávosnak még a tervezését sem végezték el.


A tervek szerint 2019 tavaszára fejeződnek be a munkálatok

2010-től gyorsult fel a folyamat újra – hangsúlyozta Becsó Zsolt. Tar és Mátraverebély térségében, illetve Bátonyterenye és Kisterenye térségében is a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium végzi a kivitelezést. A beruházás nettó értéke meghaladja a 19 milliárd forintot. Tar és Mátraverebély térségében 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren végeznek munkálatokat, amelyekkel 2019. május 31-re kell elkészülni.

A 21-es út négysávosítása gőzerővel halad több Nógrád megyei szakaszon

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.