EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Salgótarján

Tovább épül az álomút

Tar és Bátonyterenye térségében folytatódik a 21-es út négy nyomvonalúvá alakítása. A kivitelezést végző konzorciumok nettó 19 milliárd forintból végzik el a fejlesztést, az építkezés összesen 11,3 kilométeren zajlik majd.

A sámsonházai elágazóban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy folytatódik a 21-es út teljes négysávossá bővítése a tari és a bátonyterenyei szakaszokkal. Becsó Zsolt kiemelte: a munka megkezdéséről szóló tájékoztatónál már csak az lesz az örömtelibb nap, amikor 2019 március végén átadják a beruházást. Emlékeztetett: a 21-es építésében óriási érdeme van az első Orbán-kormánynak, ugyanis 2000 környékén indult el a fejlesztés, két salgótarjáni csomóponttal, majd a Vizslás-Újlakig tartó 2,6 kilométeres szakasz megépítésével. Utána alig történt valami, a szocialista kormányok csak néhány egyszerű „előzősávot” építettek, a teljes négysávosnak még a tervezését sem végezték el.


A tervek szerint 2019 tavaszára fejeződnek be a munkálatok

2010-től gyorsult fel a folyamat újra – hangsúlyozta Becsó Zsolt. Tar és Mátraverebély térségében, illetve Bátonyterenye és Kisterenye térségében is a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium végzi a kivitelezést. A beruházás nettó értéke meghaladja a 19 milliárd forintot. Tar és Mátraverebély térségében 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren végeznek munkálatokat, amelyekkel 2019. május 31-re kell elkészülni.

A 21-es út négysávosítása gőzerővel halad több Nógrád megyei szakaszon

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.