2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Salgótarján

Tovább épül az álomút

Tar és Bátonyterenye térségében folytatódik a 21-es út négy nyomvonalúvá alakítása. A kivitelezést végző konzorciumok nettó 19 milliárd forintból végzik el a fejlesztést, az építkezés összesen 11,3 kilométeren zajlik majd.

A sámsonházai elágazóban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy folytatódik a 21-es út teljes négysávossá bővítése a tari és a bátonyterenyei szakaszokkal. Becsó Zsolt kiemelte: a munka megkezdéséről szóló tájékoztatónál már csak az lesz az örömtelibb nap, amikor 2019 március végén átadják a beruházást. Emlékeztetett: a 21-es építésében óriási érdeme van az első Orbán-kormánynak, ugyanis 2000 környékén indult el a fejlesztés, két salgótarjáni csomóponttal, majd a Vizslás-Újlakig tartó 2,6 kilométeres szakasz megépítésével. Utána alig történt valami, a szocialista kormányok csak néhány egyszerű „előzősávot” építettek, a teljes négysávosnak még a tervezését sem végezték el.


A tervek szerint 2019 tavaszára fejeződnek be a munkálatok

2010-től gyorsult fel a folyamat újra – hangsúlyozta Becsó Zsolt. Tar és Mátraverebély térségében, illetve Bátonyterenye és Kisterenye térségében is a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium végzi a kivitelezést. A beruházás nettó értéke meghaladja a 19 milliárd forintot. Tar és Mátraverebély térségében 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren végeznek munkálatokat, amelyekkel 2019. május 31-re kell elkészülni.

A 21-es út négysávosítása gőzerővel halad több Nógrád megyei szakaszon

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.