2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Salgótarján

Tovább épül az álomút

Tar és Bátonyterenye térségében folytatódik a 21-es út négy nyomvonalúvá alakítása. A kivitelezést végző konzorciumok nettó 19 milliárd forintból végzik el a fejlesztést, az építkezés összesen 11,3 kilométeren zajlik majd.

A sámsonházai elágazóban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy folytatódik a 21-es út teljes négysávossá bővítése a tari és a bátonyterenyei szakaszokkal. Becsó Zsolt kiemelte: a munka megkezdéséről szóló tájékoztatónál már csak az lesz az örömtelibb nap, amikor 2019 március végén átadják a beruházást. Emlékeztetett: a 21-es építésében óriási érdeme van az első Orbán-kormánynak, ugyanis 2000 környékén indult el a fejlesztés, két salgótarjáni csomóponttal, majd a Vizslás-Újlakig tartó 2,6 kilométeres szakasz megépítésével. Utána alig történt valami, a szocialista kormányok csak néhány egyszerű „előzősávot” építettek, a teljes négysávosnak még a tervezését sem végezték el.


A tervek szerint 2019 tavaszára fejeződnek be a munkálatok

2010-től gyorsult fel a folyamat újra – hangsúlyozta Becsó Zsolt. Tar és Mátraverebély térségében, illetve Bátonyterenye és Kisterenye térségében is a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium végzi a kivitelezést. A beruházás nettó értéke meghaladja a 19 milliárd forintot. Tar és Mátraverebély térségében 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren végeznek munkálatokat, amelyekkel 2019. május 31-re kell elkészülni.

A 21-es út négysávosítása gőzerővel halad több Nógrád megyei szakaszon

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.