EUR: 326,07 Ft
CHF: 280,57 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Tüntés lesz az Újpest új címere miatt

Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn bemutatta új címerét, noha az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) szerint a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni. A szurkolók tüntetést szerveznek.

A múlt héten került fel az internetre annak a három címernek a tervezete, amelyekre a szurkolók szavazhattak, hogy kiderüljön, melyik válthatja le az Újpest FC régi címerét. A futballcsapat honlapja arról számolt be, hogy a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született.


Az anyaegyesület azonban közleményben tiltakozott a változtatás ellen. Mint írták: „Ragaszkodunk ahhoz, hogy a több évtizede meglévő és a szurkolók, szimpatizánsok által is kedvelt és elfogadott hagyományos címeren ne változtasson az Újpesti FC, hiszen ez az embléma jelképezi a gyökereket és az Épség, Erő, Egyetértés folytonosságát.”

– Senki sem támogatja, silány munka, ráadásul nincs joga hozzá. A belga tulajdonos mégis lecserélte a címert. Most már világos, rombolni akar! Rombolni közösséget, rombolni jelképet, rombolni tradíciót! Nem tiszteli az újpestiek nagy családját! Arra kérem az UTE-t, minden lehetséges jogi eszközzel lépjen fel ezen ámokfutás ellen – írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

A csapat szurkolói is nemtetszésüknek adtak hangot. Az egyesülethez hasonlóan ők is jelezték, az UTE és az Újpest FC közötti társasági szerződés értelmében vannak olyan kérdések, amelyekről csak százszázalékos egyetértéssel lehet határozatokat hozni. Akadt olyan kommentelő, akinek egy eltörött WC-deszka jutott eszébe az új alkotásról. A szurkolók egyébként a hétvégére tüntetést szerveztek a Szusza Ferenc Stadionhoz, eddig több mint ötszázan jelezték, hogy ott lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sok góllal rajtolt az NB I

    Sok góllal rajtolt az NB I

    A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

  • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

    Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

    Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.