EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIV.kerület

Új medencét és parkolót kapott a BVSC

Több mint egymilliárd forintos felújítás után megújult a BVSC parkolója, sőt nemcsak Zugló, de az ország egyik legnagyobb sportklubja egy új, 50 méteres fedett medencét is kapott.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetsége elnöke és Szatmáry Kristóf, a klub elnöke adta át az új medencét (fotó: bvsc.hu)

Az egyesület vezetése már az elmúlt években nagy hangsúlyt helyezett a létesítmények fejlesztésére, amihez pályázati forrásokat is igénybe vett. TAO- és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásaiból valósulhatott meg a Szőnyi úti parkolók felújítása, amelyek a korábbi hepehupás aljzat után esztétikus, az autók számára is biztonságosabb térkőburkolatot kaptak. A száz parkoló használata a sportolók, illetve a gyerekeikért érkező szülők számára is ingyenes. Ugyanakkor attól félve, hogy a közeli tömegközlekedési csomópont miatt P+R parkolónak akarják majd használni az új létesítményt, három órában limitálták az ingyenes parkolást. Azt követően már fizetni kell.


Még ennél is nagyobb változások történtek a régi strand területén, ahol egy új, 50 méteres medence épült. Az új létesítmény fix sátorszerkezetet kapott, amely nyáron teljesen kinyitható, télen pedig nemcsak lezárható, de fűthető is. Az új medence tehát télen-nyáron igénybe vehető a sportolók számára, akik a téli időszakban az öltözőkből egy fűtött folyosón keresztül közelíthetik meg a medencét. A kinti és a benti medencék egyébként a júliusi vizes világbajnokság idején edzéslehetőséget biztosítanak majd a külföldi és a magyar sportolóknak. Mindennek a főpróbája július 7–9-én lesz, amikor is a Laky Károly uszoda a magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési programjában utolsóként szereplő BENU-kupának ad majd otthont. Ezen az eseményen a német, a román és a kanadai válogatott lesz az ellenfele Märcz Tamás együttesének.

Az új medencével párhuzamosan megújult a strandmedence és annak környezete is. Az előbbi új, feszített tükrű vízforgatást kapott, aminek következtében még az eddigieknél is tisztább lett a vize. Emellett sikerült a medence környéki területet közel 3500 négyzetméterrel megnövelni. Ennek nagyobbik része, mintegy 2000 négyzetméter zöldfelület lesz, a maradék helyre pedig hamarosan két strandröplabda-pálya épül. A fenti beruházások részeként 76 fát ültettek – a parkoló és a strand körül –, amelyek nemcsak esztétikailag teszik szebbé a környezetet, hanem hamarosan jótékony árnyékot is nyújtanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.