2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

Újabb Mercedes Conecto buszok álltak forgalomba Budapesten

Ismét fiatalodott a budapesti közösségi közlekedési járműállomány, a fővárosi önkormányzat döntése alapján tizenhárom vadonatúj Mercedes Conecto busz állt forgalomba július elején – közölte a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a BKK megrendelésére a BKV Zrt. által üzemeltetett buszok az észak- és kelet-pesti vonalakon, elsősorban a XVI. és a XVII. kerületben viszik az utasokat.


A közlemény szerint az alacsony padlós járművekkel “tovább javul a szolgáltatás színvonala”, tanítási szünetben – a hétvégi napokhoz hasonlóan – nagyrészt már csak akadálymentes, légkondicionált buszok közlekednek a fővárosban.

Az új járművek Euro 6-os környezetvédelmi besorolásúak, vagyis fokozottan környezetkímélők. Légkondicionáltak és kamerarendszerrel felszereltek.

Felidézték, hogy június közepén negyvenöt új busz állt forgalomba: harminc Mercedes Conecto és tizenöt MAN Lion’s City A21.

A fővárosi önkormányzat tervei szerint augusztusban, majd szeptembertől további tizenöt-tizenöt új MAN Lion’s City A21-et helyeznek forgalomba – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.