EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Újabb Mercedes Conecto buszok álltak forgalomba Budapesten

Ismét fiatalodott a budapesti közösségi közlekedési járműállomány, a fővárosi önkormányzat döntése alapján tizenhárom vadonatúj Mercedes Conecto busz állt forgalomba július elején – közölte a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a BKK megrendelésére a BKV Zrt. által üzemeltetett buszok az észak- és kelet-pesti vonalakon, elsősorban a XVI. és a XVII. kerületben viszik az utasokat.

A közlemény szerint az alacsony padlós járművekkel “tovább javul a szolgáltatás színvonala”, tanítási szünetben – a hétvégi napokhoz hasonlóan – nagyrészt már csak akadálymentes, légkondicionált buszok közlekednek a fővárosban.

Az új járművek Euro 6-os környezetvédelmi besorolásúak, vagyis fokozottan környezetkímélők. Légkondicionáltak és kamerarendszerrel felszereltek.

Felidézték, hogy június közepén negyvenöt új busz állt forgalomba: harminc Mercedes Conecto és tizenöt MAN Lion’s City A21.

A fővárosi önkormányzat tervei szerint augusztusban, majd szeptembertől további tizenöt-tizenöt új MAN Lion’s City A21-et helyeznek forgalomba – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

  • Durva háború az MSZP-ben

    Durva háború az MSZP-ben

    Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.