2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Miskolc

Újjáalakul a DVTK női röplabda szakága

A klub honlapjának beszámolója szerint a szakosztály 1948-ban alakult meg, de a női együttes 1965-ben elbúcsúzott az élvonaltól, majd néhány évvel később megszűnt. Most, több évtized után újjáalakult a Diósgyőri VTK női röplabda szakága.

– Ötven év után én vagyok az a szerencsés klubvezető, aki bejelenthetem, hogy újraindul a röplabda a DVTK keretein belül – mondta Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője, majd hozzátette: – Ez egy rendkívül örömteli dolog számomra, hiszen a röplabda a világon az egyik legnépszerűbb sport.

A DVTK-n belül a labdarúgás, a kosárlabda, a jégkorong, az asztalitenisz, a sakk és a birkózás után a röplabda lesz a hetedik sportág. A szakmai igazgatói feladatokat Toma Sándor látja el.

Toma Sándor és Szabó Tamás – fotó: dvtk.eu

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.