2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Veszprém

Útlezárás a belvárosban

A kertvárosi csapadékvíz-elvezetés kialakítása miatt július 10-től várhatóan augusztus végéig lezárják a Budapest utat a belvárosi körforgalom és a Kabay utca között a városból kifelé vezető oldalon.

Csak a belváros felé lehet közlekedni a Kossuth iskola előtt (fotó: Domján Attila)

A csapadékvíz-elvezető csatorna kialakításáról Lamos Péter, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Iroda vezetője beszélt múlt szerdai sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a környező utcák (Balaton, Kabay, Muskátli, Tulipán, Mikszáth Kálmán) csapadékvíz-elvezetése eddig nem volt megoldott, most rákapcsolják őket a városi rendszerre. A projekt összértéke 290 millió forint.


Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője és Szabó Róbert, a kivitelező képviselője is tájékoztattak a várható korlátozásokról (fotó: Domján Attila)

A munkaterületet május 25-én adták át a kivitelezőnek, a teljes beruházás várhatóan jövő májusra készül el, a Budapest úti szakaszt azonban már idén augusztusra befejezik, így itt csak néhány hétig tart a nagyobb forgalmat érintő lezárás.

Javasolt kerülőútvonalak

A forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül Budapest irányába terelik el. A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz-forgalom, a lezárást elkerülve, a Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.