2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Veszprém

Útlezárás a belvárosban

A kertvárosi csapadékvíz-elvezetés kialakítása miatt július 10-től várhatóan augusztus végéig lezárják a Budapest utat a belvárosi körforgalom és a Kabay utca között a városból kifelé vezető oldalon.

Csak a belváros felé lehet közlekedni a Kossuth iskola előtt (fotó: Domján Attila)

A csapadékvíz-elvezető csatorna kialakításáról Lamos Péter, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Iroda vezetője beszélt múlt szerdai sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a környező utcák (Balaton, Kabay, Muskátli, Tulipán, Mikszáth Kálmán) csapadékvíz-elvezetése eddig nem volt megoldott, most rákapcsolják őket a városi rendszerre. A projekt összértéke 290 millió forint.


Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője és Szabó Róbert, a kivitelező képviselője is tájékoztattak a várható korlátozásokról (fotó: Domján Attila)

A munkaterületet május 25-én adták át a kivitelezőnek, a teljes beruházás várhatóan jövő májusra készül el, a Budapest úti szakaszt azonban már idén augusztusra befejezik, így itt csak néhány hétig tart a nagyobb forgalmat érintő lezárás.

Javasolt kerülőútvonalak

A forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül Budapest irányába terelik el. A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz-forgalom, a lezárást elkerülve, a Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.