2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Budapest XIV.kerület

Vadon Jani másnak épített lakást

Hamarosan új otthonhoz jut egy négytagú család Zuglóban. A Procter&Gamble (P&G) Magyarország idén már harmadszor anyagi támogatással és munkatársai önkéntes segítségével csatlakozik a Habitat for Humanity kezdeményezéséhez.

A „Második Esély” program révén a család hosszú, átmeneti otthonban töltött idő után új életet kezdhet. A felújítás a szokásosnál különlegesebb, hiszen a P&G önkénteseihez Vadon Jani, a Rádió 1 Reggeli Show-jának műsorvezetője is csatlakozott. A felújításra szoruló lakást Zugló önkormányzata bocsátotta a program rendelkezésére, amelyet a Habitat for Humanity és a P&G közös erővel újít fel. A leendő lakók egyelőre a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány átmeneti otthonában élnek. A munkálatokat a Habitat építésvezetőinek felügyelete alatt a P&G önkéntesei végzik, a családtagokkal és a műsorvezetővel együtt.


– Sajnos sokak számára az önálló otthon elérhetetlen álom, ezért fontos, hogy segítsünk, akár anyagi támogatással, akár a két kezünk munkájával, hogy esélyt adjunk egy harmonikusabb életre – mondta Vadon Jani, és a rideg statisztika is alátámasztja szavait, hiszen napjainkban közel 50 ezer családot fenyeget a hajléktalanság réme.

– Az átmeneti otthonok keveseknek nyújtanak megoldást: 150 ilyen otthon működik, közel 3900 férőhellyel, így a lakhatásukat vesztett családok mindössze egy-két százalékán tudnak segíteni, és ez csak mentőöv, amely nem jelent tartós megoldást – mondta Kelemen Gábor, a Szociális És Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) által fenntartott családok átmeneti otthonának intézményvezetője.


A P&G 2006 óta támogatja a Habitatot. Azóta a partnerség egy több mint 21 országra kiterjedő együttműködéssé terebélyesedett, 519 épület felújítását eredményezve. A cég egyébként Magyarországon eddig 76 ember lakhatását támogatta, a Habitat for Humanity Magyarországgal karöltve.

– Büszkék vagyunk a Habitat for Humanityvel évek óta jól működő partnerségünkre és arra, hogy segítségükkel rászoruló családok számára építhetünk vagy újíthatunk fel otthonokat Magyarországon és a világ minden táján – jelentette ki Matej Podobnik, a P&G Magyarországért felelős vállalati kommunikációs menedzsere.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.

 • 50 év táncdal

  50 év táncdal

  Hol jár az eszem? Kislány a zongoránál. Még fáj minden csók. Ajjaj, fekete vonat! Talán még a legfiatalabbak is ismerik ezeket a dalrészleteket, ha máshonnan nem, felvételről, feldolgozásokból, vagy a szülők, nagyszülők fürdőszobai énekléséből.

 • Ő a mi képviselőnk!

  Ő a mi képviselőnk!

  2018. január 8-án a FIDESZ Zuglói Csoportja egyhangú szavazással országgyűlési képviselő-jelöltnek javasolta dr. Jelen Tamást. A FIDESZ Zuglói Választókerületi Szervezete a javaslatot szintén egyhangúan támogatta.

 • Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula a legjobb futsal kapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.