2019. február 23., szombat
Alfréd

Budapest XIV.kerület

Vadon Jani másnak épített lakást

Hamarosan új otthonhoz jut egy négytagú család Zuglóban. A Procter&Gamble (P&G) Magyarország idén már harmadszor anyagi támogatással és munkatársai önkéntes segítségével csatlakozik a Habitat for Humanity kezdeményezéséhez.

A „Második Esély” program révén a család hosszú, átmeneti otthonban töltött idő után új életet kezdhet. A felújítás a szokásosnál különlegesebb, hiszen a P&G önkénteseihez Vadon Jani, a Rádió 1 Reggeli Show-jának műsorvezetője is csatlakozott. A felújításra szoruló lakást Zugló önkormányzata bocsátotta a program rendelkezésére, amelyet a Habitat for Humanity és a P&G közös erővel újít fel. A leendő lakók egyelőre a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány átmeneti otthonában élnek. A munkálatokat a Habitat építésvezetőinek felügyelete alatt a P&G önkéntesei végzik, a családtagokkal és a műsorvezetővel együtt.


– Sajnos sokak számára az önálló otthon elérhetetlen álom, ezért fontos, hogy segítsünk, akár anyagi támogatással, akár a két kezünk munkájával, hogy esélyt adjunk egy harmonikusabb életre – mondta Vadon Jani, és a rideg statisztika is alátámasztja szavait, hiszen napjainkban közel 50 ezer családot fenyeget a hajléktalanság réme.

– Az átmeneti otthonok keveseknek nyújtanak megoldást: 150 ilyen otthon működik, közel 3900 férőhellyel, így a lakhatásukat vesztett családok mindössze egy-két százalékán tudnak segíteni, és ez csak mentőöv, amely nem jelent tartós megoldást – mondta Kelemen Gábor, a Szociális És Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) által fenntartott családok átmeneti otthonának intézményvezetője.


A P&G 2006 óta támogatja a Habitatot. Azóta a partnerség egy több mint 21 országra kiterjedő együttműködéssé terebélyesedett, 519 épület felújítását eredményezve. A cég egyébként Magyarországon eddig 76 ember lakhatását támogatta, a Habitat for Humanity Magyarországgal karöltve.

– Büszkék vagyunk a Habitat for Humanityvel évek óta jól működő partnerségünkre és arra, hogy segítségükkel rászoruló családok számára építhetünk vagy újíthatunk fel otthonokat Magyarországon és a világ minden táján – jelentette ki Matej Podobnik, a P&G Magyarországért felelős vállalati kommunikációs menedzsere.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.