EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Extra

Veronai tragédia: perverzek zaklatják az áldozatok szüleit

Több édesanya is feldúltan mesélt a Lokálnak arról, hogy ismeretlenek kegyeletsértő, perverz tartalmú levelekkel zaklatják őket. A rendőrség elfogott és őrizetbe vett egy férfit, aki most szabadlábon védekezhet.

Fél év telt el a tragikus veronai autóbusz-baleset óta, de az idő múlása sok családnak nemhogy megnyugvást, hanem éppenséggel újabb fájdalmat hozott. Hónapok óta a legnagyobb közösségi oldalon ismeretlen, rosszindulatú emberek zaklatják ugyanis a gyászoló szülőket. Kegyeletsértő, beteges tartalmú levelekben taglalják, mit csinálnának a kisfiaikkal.


– Egyik éjjel a Facebookon üzenetet kaptam K. Tibortól, akit nem is ismerek. Azt ígérte, megkeresi a Veronában elhunyt fiam öccsét, hogy fajtalankodjon vele. És utána nemcsak az én torkomat vágja el, hanem a kisfiamét is – mesélt a megdöbbentő üzenetről a Lokálnak az egyik szinyeis gimnazista édesanyja. – Láttam annak a férfinak a Facebook-oldalát, és nagyon megrémültem, másnap reggel feljelentést tettem.

A nyomozók azonnal őrizetbe vették az állítólagos levélírót. Lefoglalták a telefonját, a számítógépét, s átvizsgálva ezeket, pornográf tartalmú, obszcén fotókkal szembesültek. K. Tibor azzal védekezett, nem ő írta a zaklató leveleket, valaki feltörhette az oldalát.


– Én is feljelentést tettem, mert hasonló tartalmú fenyegető levelet kaptam, amiben az elhunyt fiamra obszcén megjegyzéseket tett az illető – kesergett egy másik, a veronai buszbalesetben érintett édesanya.

Sípos Szilvia a kisfiát, Botondot gyászolja. Az anya a Facebookon számolt be arról, hogy egy magát Gipsz Jakabként azonosító ember március óta zaklatja őt.

– Ez az ember rendszeresen zaklat minket, állandóan változtatja a nevét. Legutóbb azt írta, hogy hamarosan úgy fogunk égni, mint azok ott Veronában – mondta a gyászoló édesanya. – Úgy tudom, velem együtt öt – a veronai balesetben gyermekét elvesztő – szülő és a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárnője kap tőle rendszeresen ilyen tartalmú üzeneteket.

K. Tibor szabadlábon védekezhet. A BRFK sajtóügyelete kérdésünkre közölte: a zaklatás gyanúja miatt összevont ügyekben a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

Fotó: EPA

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.