EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Extra

Veronai tragédia: perverzek zaklatják az áldozatok szüleit

Több édesanya is feldúltan mesélt a Lokálnak arról, hogy ismeretlenek kegyeletsértő, perverz tartalmú levelekkel zaklatják őket. A rendőrség elfogott és őrizetbe vett egy férfit, aki most szabadlábon védekezhet.

Fél év telt el a tragikus veronai autóbusz-baleset óta, de az idő múlása sok családnak nemhogy megnyugvást, hanem éppenséggel újabb fájdalmat hozott. Hónapok óta a legnagyobb közösségi oldalon ismeretlen, rosszindulatú emberek zaklatják ugyanis a gyászoló szülőket. Kegyeletsértő, beteges tartalmú levelekben taglalják, mit csinálnának a kisfiaikkal.


– Egyik éjjel a Facebookon üzenetet kaptam K. Tibortól, akit nem is ismerek. Azt ígérte, megkeresi a Veronában elhunyt fiam öccsét, hogy fajtalankodjon vele. És utána nemcsak az én torkomat vágja el, hanem a kisfiamét is – mesélt a megdöbbentő üzenetről a Lokálnak az egyik szinyeis gimnazista édesanyja. – Láttam annak a férfinak a Facebook-oldalát, és nagyon megrémültem, másnap reggel feljelentést tettem.

A nyomozók azonnal őrizetbe vették az állítólagos levélírót. Lefoglalták a telefonját, a számítógépét, s átvizsgálva ezeket, pornográf tartalmú, obszcén fotókkal szembesültek. K. Tibor azzal védekezett, nem ő írta a zaklató leveleket, valaki feltörhette az oldalát.


– Én is feljelentést tettem, mert hasonló tartalmú fenyegető levelet kaptam, amiben az elhunyt fiamra obszcén megjegyzéseket tett az illető – kesergett egy másik, a veronai buszbalesetben érintett édesanya.

Sípos Szilvia a kisfiát, Botondot gyászolja. Az anya a Facebookon számolt be arról, hogy egy magát Gipsz Jakabként azonosító ember március óta zaklatja őt.

– Ez az ember rendszeresen zaklat minket, állandóan változtatja a nevét. Legutóbb azt írta, hogy hamarosan úgy fogunk égni, mint azok ott Veronában – mondta a gyászoló édesanya. – Úgy tudom, velem együtt öt – a veronai balesetben gyermekét elvesztő – szülő és a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárnője kap tőle rendszeresen ilyen tartalmú üzeneteket.

K. Tibor szabadlábon védekezhet. A BRFK sajtóügyelete kérdésünkre közölte: a zaklatás gyanúja miatt összevont ügyekben a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

Fotó: EPA

Kapcsolódó Cikkek

  • Szentgyörgyi Rómeó: Félnek tőlem a lányok!

    Szentgyörgyi Rómeó: Félnek tőlem a lányok!

    Szentgyörgyi Rómeó személyi edzőként és már vízimentőként is segíti az emberek életét. Az aerobik világbajnok szingliként éli a mindennapjait, habár a Lokálnak elárulta: 43 évesen már szeretne családot alapítani és megtalálni azt a társat, aki mind külsőre, mind belsőre megfelel az elvárásainak.

  • Virág, az izmos bomba nő

    Virág, az izmos bomba nő

    Kiss Virág, hazánk egyik legjobb bikini fitnesz versenyzője, aki nemzetközi mezőnyben is rendre leteszi a névjegyét.