2018. július 23., hétfő
Lenke

Aktuális Nagykanizsa

Versenyben a baleseti helyszínelők

A dobogó harmadik fokán végzett a kanizsai csapat a baleseti helyszínelők versenyének régiós döntőjén, amelyet ezúttal a Zala megyei főkapitányság rendezett. A megmérettetésen a házigazdák mellett további öt megye – Fejér, Veszprém, Somogy, Tolna és Vas – rendőrei indultak. A viadal elméleti és gyakorlati feladatokból állt: előbbiekben a baleseti helyszínelők KRESZ- és szakmai tesztlapot töltöttek ki, utóbbiak során pedig autós ügyességi pályát is kellett teljesíteniük a résztvevőknek, akiknek beállított helyzetekben szintén számot kellett adni tudásukról.

A rendőröknek különféle helyzetekben kellett bizonyítaniuk. A fekete zsák mindent elárul erről a feladatról (Fotó: ZMRFK)

A versenyen részt vevő megyei rendőr-főkapitányságok az induló csapataik eredményét külön is értékelték. Zalából az egerszegiek vitték el a pálmát, második helyen a lenti helyszínelők végeztek, míg a harmadik helyre a kanizsai Németh Tibor törzszászlós és Perényi Tamás törzsőrmester futott be. Az őszi országos versenyen a zalaegerszegiek képviselik majd a megyét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.