2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Debrecen

Világcégekkel működik együtt az egyetem

Két héten belül már a második világcéggel indított stratégiai együttműködést a Debreceni Egyetem. Az intézmény műszaki-informatikai képzésének megújítása érdekében a GE-vel kötött megállapodást.

A közös kutatás- és képzésfejlesztésről szóló szándéknyilatkozatot Debrecenben írták alá a felsőoktatási intézmény és a General Electric (GE) képviselői: Szilvássy Zoltán rektor, Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke, Bács Zoltán kancellár és Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke. Az egyezség összhangban van a Debreceni Egyetem (DE) kiemelt fókuszterülete, az egészségipar kapcsán megfogalmazott intézményi célokkal, valamint a DE műszaki képzésének megújítására vonatkozó stratégiával is.


Papp László polgármester a Debreceni Egyetem gazdaságfejlesztési tevékenységét és stratégiai partnerekkel való együttműködési rendszerét a repülőgép-hajtóműhöz hasonlította. – Az egyetem most egy nagyon erős „hajtóművet” indít be a GE-vel, ami a város gazdasági jövője számára is rendkívül hasznos és meghatározó, mert ez újabb együttműködési lehetőségeket nyithat meg. Egy 125 éves múltra és óriási tudásra építő vállalatról van szó, amelyet ha fel tudunk tenni Debrecen térképére, arra méltán lehetünk büszkék – összegezett a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek