2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Sport

Visszavágóra készül a Ferencváros és a Vasas

Folytatódik az Európa Liga selejtezősorozata, ma a Ferencváros küzd a továbbjutásért a lett Jelgava otthonában, illetve a Vasas hazai pályán fogadja az izraeli Beitar Jeruzsálem együttesét.

Bár a Ferencváros hazai pályán 2-0-ra verte a Jelgava csapatát, Thomas Doll fiai nem lehetnek nyugodtak. Botka Endre is kiemelte, hogy ez az eredmény veszélyes lehet.


– Egész héten finomítottuk a taktikánkat, úgy érzem, százszázalékosan fel vagyunk készülve az összecsapásra. Az odavágón a védelmünk először játszott ebben a felállásban (Lovrencsics, Leandro, Otigba, Botka – a szerk.), de viszonylag jól megértettük egymást. Az 2-0-s eredmény veszélyes, jó lenne minél hamarabb megszerezni a vezetést – idézi Botkát a fradi.hu

A csapat már tegnap megérkezett Rigába, és Thomas Doll délután edzést is tartott a másfél ezer néző befogadására alkalmas Zemgale Olympic Centerben.


A Vasas szorult helyzetben van, hiszen a Beitar Jeruzsálem elleni összecsapáson 4-3-ra kikaptak, úgy, hogy a 87. percben még 3-1-re vezettek az angyalföldiek. Azonban így is van mit kiemelni.

– A csapat túlteljesítette az előzetes várakozásokat. Főleg úgy, hogy sérülések és egyéb balszerencsés történések miatt kevesen vagyunk. A kinti körülmények szokatlanok voltak, mert szaunaforróságban kellett játszani. Ehhez nehéz volt alkalmazkodni, a végére elfáradtunk. A második negyedóra és az utolsó öt perc kivételével lefociztuk az ellenfelünket. Azt a játékot kell játszanunk, amit kint a 30. és a 87. perc között, és akkor meglesz a továbbjutás – nyilatkozta Vaskó Tamás, aki térdsérülése miatt kihagyta az első EL-mérkőzést.

Az európai kupasorozatokban szereplő magyar csapatok közül a Videoton volt az első továbbjutó, 5-3-as összesítéssel búcsúztatta máltai ellenfelét.


MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek