EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb

Vízipólósaink mellé szegődött a szerencse

Nagy Viktor és Keszthelyi Rita a Tippmix kupa online szavazásának díjátadóján a serleggel
(Fotó: Máté Krisztián)

Keszthelyi Rita Európa-bajnok és Nagy Viktor világbajnok vízilabda-játékos lett idén a közönség két kedvence a sportágban. Ők ketten kapták a legtöbb voksot a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett Tippmix kupa online szavazásán. De nemcsak ők, hanem teljes a női és a férfi vízlabda-válogatott okkal bízhat benne, hogy a szerencse velük lesz a közelgő világbajnokságon.

A díjjal járó serleget a magyar bajnoki szezon legjobb női és férfi vízilabda-játékosainak dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója adta át a napokban. Az eseményen szó esett a közeledő vizes világbajnokság alkalmából a viadallal kapcsolatos célokról, várakozásokról és esélyekről.


– Itthon játszani már önmagában is rengeteg pluszt ad a teljesítményhez – ezt emelte ki a szezon legjobb női játékosa, Keszthelyi Rita.

– Szeretném megköszönni azoknak, akik nézték a női bajnokság mérkőzéseit és szavaztak, nagyon jó kezdeményezés volt az online voksolás – mondta Rita, aki felidézte, milyen felejthetetlen élmény volt számukra, mennyire doppingolta a csapatot, amikor a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon az oroszok ellen szakadó esőben játszottak. – Azt hittük, üres lesz a lelátó, csak a család és a barátok szurkolnak majd a helyszínen nekünk. Ehhez képest félház volt, ez óriási erőt adott nekünk.


– Mindig azt szoktam mondani, a négy közé jutás az első megálló, utána már csak két meccset kell nyerni – tette hozzá Nagy Viktor és egyetértett vele Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

Dr. Kemény Dénes szerint a négy közé jutás az első nagy cél. A maradék két meccset aztán már csak meg kell nyerni (Fotó: Máté Krisztián)

– Két módon lehet jól szerepelni, az egyik az első meccsre való felkészülés, a másik pedig egy végcél kitűzése. Ez a négy közé jutás lehet, és utána már nincs más feladat, csak a maradék két meccsen 110 százalékot nyújtani és megnyerni – fejtette ki az egykori szövetségi kapitány, akinek elnökként ez már a harmadik világbajnoksága. – Fontos megemlítenem, milyen sokat köszönhet a hazai vízilabdasport a Szerencsejáték Zrt.-nek. A társaság és a szövetség között egy évvel ezelőtt széles körű együttműködés jött létre. Ennek keretében az összes első osztályú magyar vízilabdacsapat kap támogatást. Ebben van szabadon felhasználható keret és prémium a minél több magyar játékost pártoló csapatoknak. Nagyon fontos ugyanis, hogy a lehető legtöbb hazai játékos játsszon a klubokban, hiszen a magyar vízilabdasport fejlődési iránya nem mehet a válogatott rovására.

Dupla évforduló

A nemzeti lottótársaság sportfogadási termékeivel idén kettős jubileumot is ünnepel: a Totó a 70., a Tippmix pedig megszületésének 20. évfordulóját jegyzi.

És hogy miért bízhatnak okkal abban a női és a férfi vízilabda-válogatott játékosai, hogy a szerencse a 2017. július 14. és 30. közötti vizes világbajnokságon is velük lesz? Dr. Zsiga Marcell elárulta, a támogatásokon túl a társaság meglepetéssel is készül.

Dr. Zsiga Marcell adta át a díjat
(Fotó: Máté Krisztián)

– A Szerencsejáték Zrt. büszke a magyar vízilabdázók sikereire – tette hozzá. – Szurkoljunk együtt a magyar férfi és női válogatottért a budapesti vizes világbajnokságon!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.