2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Eger

Zökkenőmentes a támogatások kifizetése

Zavartalan az agrár-vidékfejlesztési forrásokkal kapcsolatos kérelemkezelés és kifizetés – adta hírül a Heves Megyei Kormányhivatal.

Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Beliczay László

A tavaly év végén megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatait a Magyar Államkincstár és a Kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai vették át. Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a területalapú támogatások kifizetése a főbb jogcímeket illetően június közepére teljesült, ami megközelítőleg 99 százalékos kifizetési arányt jelent. Azok a kérelmek, amelyeket még nem zártak le, jellemzően birtokvitával, hagyatéki eljárással, bírósági eljárással vagy egyéb kérdéssel érintettek. A Magyar Államkincstár és a kormányhivatalok jelentős túlmunkával mindent megtettek a kérelmek ügyintézésének lezárása és a határidő betartása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.