2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Eger

Zökkenőmentes a támogatások kifizetése

Zavartalan az agrár-vidékfejlesztési forrásokkal kapcsolatos kérelemkezelés és kifizetés – adta hírül a Heves Megyei Kormányhivatal.

Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Beliczay László

A tavaly év végén megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatait a Magyar Államkincstár és a Kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai vették át. Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a területalapú támogatások kifizetése a főbb jogcímeket illetően június közepére teljesült, ami megközelítőleg 99 százalékos kifizetési arányt jelent. Azok a kérelmek, amelyeket még nem zártak le, jellemzően birtokvitával, hagyatéki eljárással, bírósági eljárással vagy egyéb kérdéssel érintettek. A Magyar Államkincstár és a kormányhivatalok jelentős túlmunkával mindent megtettek a kérelmek ügyintézésének lezárása és a határidő betartása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.