2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

147 határsértő próbált Magyarországra jutni a hétvégén, nem jártak sikerrel

Száznegyvenhét határsértőt tartóztattak fel az ország területén a rendőrök a hétvégén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrségi honlapon közzétett statisztika szerint pénteken 40, szombaton 47, vasárnap 22 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak föl, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. A román és ukrán határszakaszon 38 migránst fogtak el, embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.


A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Múlt héten az ország területén 295 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – augusztus 14-étől 20-áig – ez a szám 261 volt. A román és ukrán határszakaszon 67 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét

  Bakondi: Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét

  A kormány komolyan veszi a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ és a honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Ismét bevette a buszt a Karácsonyi Kóruskommandó

  Ismét bevette a buszt a Karácsonyi Kóruskommandó

  Különleges élményben lehetett része a 97E járaton utazóknak szerda este Budapesten a 17. kerületben. A rákoskeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola alsó tagozatos diákjaiból álló Kicsinyek Kórusa ugyanis ünnepi dalokkal és rögtönzött koncerttel lepte meg az utazóközönséget.

 • Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén

  Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén

  Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén: sokfelé havazhat, helyenként akár 15 centiméternyi hó is hullhat. Emellett nem csak hajnalban lehetnek mínuszok, napközben is fagypont körül alakulnak az értékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.