EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

147 határsértő próbált Magyarországra jutni a hétvégén, nem jártak sikerrel

Száznegyvenhét határsértőt tartóztattak fel az ország területén a rendőrök a hétvégén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrségi honlapon közzétett statisztika szerint pénteken 40, szombaton 47, vasárnap 22 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak föl, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. A román és ukrán határszakaszon 38 migránst fogtak el, embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.


A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Múlt héten az ország területén 295 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – augusztus 14-étől 20-áig – ez a szám 261 volt. A román és ukrán határszakaszon 67 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot

    Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot

    Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő óriási eredménynek tartja, hogy Olaszország a sarkára állt és véget vetett a tengerből kimentett bevándorlók befogadásának, amivel azt az üzenetet küldik az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlókat tárt karokkal váró politikának.

  • Ez lett az év szava 2017-ben

    Ez lett az év szava 2017-ben

    A Budapesten üzemeltetett közbringarendszer nevének mozaikszava, a Bubi lett a tavalyi év szava a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) munkatársai és szakmai partnerei véleménye alapján – közölte Minya Károly nyelvész szombaton este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalmon.