2018. április 23., hétfő
Béla

Külföld

A Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes

A Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes, a konfliktus eszkalálódása viszont senkinek – mondta Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Donald Trump amerikai elnöknek a kampányidőszakban nem volt stratégiája a térséggel kapcsolatban, de az az igazság, hogy elődje, Obama “húzd meg, ereszd meg!” stratégiája sem volt igazán sikeres – mondta a szakember.


Az észak-koreai vezetés céljai sem pontosan ismertek – fűzte hozzá.

Szenes Zoltán azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy az amerikai hadsereg megzavarhatja-e az észak-koreai rakéták irányítását, elmondta: a világ öt legnagyobb kiber-, illetve hacker-nagyhatalmának tartott Kína, Oroszország, USA, Irán és Nagy-Britannia birtokában lehet ilyen képességeknek, de még az Egyesült Államok rakétavédelmi, illetve ezzel kapcsolatos kiber-rendszerei sem százszázalékosak.

A kérdés fontosságát jelzi, hogy Trump nemrég rendelte el önálló kiberparancsnokság felállítását az amerikai fegyveres erőkön belül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Ítélete hatályon kívül helyezését kérte hétfőn kezdődött fellebbviteli tárgyalásán Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusától (MICT), amely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

  • Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman, a 86 éves korában, április 13-án elhunyt világhírű cseh származású amerikai rendező életműve előtt tiszteleg az idei nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban – közölte Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke hétfőn Prágában sajtótájékoztatón.