EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,88 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Külföld

A támadásnak lehet folytatása

A sikeres támadásnak lehet folytatása – mondta a 13 halálos áldozatot követelő barcelonai terrorakcióval kapcsolatban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Pozitív, hogy az elkövetők többségét “semlegesítették”, “de sok ilyen őrült van még” – jegyezte meg.


Georg Spöttle szerint a komolyan megszervezett csütörtök délutáni támadás a meglepetés erejével hatott. Európában sokfelé hozzá kell szokni a terrorfenyegetéshez, Londontól Rómáig számos metropolisban már a városképhez tartoznak a terrorelhárítók és a páncélozott járművek – jelezte.

Azzal hírrel kapcsolatban, hogy Bulgária a török határra vezényelte hadseregét az illegális bevándorlás miatt, a biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet: a földközi-tengeri útvonalak lezárásával a Balkánon nőhet meg a migrációs nyomás.

Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Legkevesebb 13 ember meghalt, és nyolcvan körüli a sérültek száma. A belga külügyminiszter egy belga áldozatról számolt be. A magyar külügyminisztérium nem tud magyar érintettről.

A francia külügyminisztérium közölte, huszonhat francia állampolgár sérült meg a merényletben, közülük legalább tizenegy állapota súlyos.

Kapcsolódó Cikkek