2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Extra

Állatkínzás: Így ölték meg a sztárok kedvenceit

A média nem kaphat fel minden esetet, de jó pár hírességünk – köztük Schobert Norbi és Növényi Norbi – is a nyilvánosság elé állt már házi kedvencük szomorú történetével, és harcolnak az állatkínzás ellen, amit 2004. április 24-én a Büntető Törvénykönyvbe is beemeltek.

Rengeteg bántalmazásról nem tudunk, és még mindig kevés számszerű adat áll rendelkezésre az állatkínzásról, pedig a téma minden figyelmet megérdemel, és a Lokál el is követ mindent, hogy felhívja a figyelmet a bűncselekményre, és harcol a szigorúbb törvényekért és az állatkínzók méltó büntetéséért.


Jó pár hírességünk is kiállt már ki a témával kapcsolatban, és osztotta meg a nagyvilággal saját, szomorú történetét házi kedvencének elvesztéséről. Schobert Norbi épp Mexikóban nyaralt, amikor édesanyjától – aki a kutyájukra vigyázott – megtudta, hogy megmérgezték a család kedvencét.

Schobert Norbert
(Fotó: Máté Krisztián)

-Az a kutya, Körmendi úr volt édesanyám és az egész család szeme fénye! Ezzel az emberi gonoszsággal nem tudok mit kezdeni. Szegény állat kínok között ment el, vért hányt, vért pisilt, miután megmérgezték! Az orvos szerint fagyálló mérget fecskendezhettek abba az ételbe, amit megevett – számolt be áprilisban a Blikknek a szomorú esetről a fitneszguru. Számomra nincs különbség aközött, hogy egy állatot vagy egy embert öl meg valaki. Ez így is, úgy is gyilkosság! – tette hozzá Norbi, akit édesanyjával együtt nagyon megviselt az eset, ahogy Növényi Norbit is házi kedvencének évekkel ezelőtti meggyilkolása.


A színész-és olimpiai bajnok birkózó anno a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg élete fájdalmát, hogy kiskutyáját, Sharky-t gazdája utasítására széttépte egy másik kutya.

Növényi Norbert (Fotó: Máté Krisztián)


Most nagyon kivagyok és egyben nagyon szomorú! Elegem van az emberi gonoszságból- rosszindulatból- aljasságból! Fél órája egy szemét a két és félkilós törpepincseremre uszította a tanúk szerinti 50 kiló körüli kutyáját, aki megölte! Azután magához hívta a kutyáját ( akit egyébként Hektornak hívott) és lelépett! – írta Norbi, aki azonnal a kutyatulajdonos nyomába eredt, de nem találta meg.

Nekem a szomszédok szóltak, hogy mi történt és mire kimentem, a szemét már lelépett és nem találtam, pedig a szomszéddal együtt köröztem a kocsival! Biztosan itt a környékemen lakik, mert nem szívódhatott volna másképpen fel! Négy éve lakom ezen a helyen és a kiskutyám azóta kijár a házból az utcára, mindenki ismeri a környéken és eddig senki nem bántotta és ő sem bántott senkit! Ma még kitart a bunkó szerencséje, de ígérem, nem sokáig! Egyébként ha baleset történt volna, körbejárhatta volna a házakat,hogy ki ismerte a kiskutyát! Nagy bánatot okozott az a szemét a családomnak és nekem, most a gyermekeim siratják a kutyusukat! – írta a zaklatott sorokat a színész, majd később egy szomorú versben is megemlékezett kiskutyájáról.

További cikkeink:

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

  Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

  A hihetetlen család 2 című animációs film 180 millió dolláros bevételt hozott első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, és ezzel minden idők rekordját megdöntötte a trükkfilmek kategóriájában.

 • Tatai Robi: Szívesen vállalnánk babát

  Tatai Robi: Szívesen vállalnánk babát

  Tatai Robi a Séfek Séfe nyertese egy hete vette feleségül szerelmét, Barbit. Az ismert szakács boldog, hogy megtalálta élete párját, akivel közös építkezésbe és családalapításba kezdenek.

 • Hűtlenséggel vádolják, de nem válik Beckham

  Hűtlenséggel vádolják, de nem válik Beckham

  Victoria és David Beckham cáfolják, hogy válnának. Habár az elmúlt hetekben egy fiatal, lányról kezdtek el pletykálni, miszerint ő a focista szeretője és ezért Victoria már válni akar, most a sajtósa oszlatta el a híreket.