2017. november 02., csütörtök
Achilles

Budapest IV.kerület

Az Újpestből a világ legjobbjai közé!

Óriási lehetőség előtt áll az Újpest jégkorongozója, Karol Csányi. Pontosabban csak volt jégkorongozója, hiszen a három évet lila-fehérben játszó játékos a világ egyik legerősebb bajnokságában, az orosz KHL-ben szereplő Kunlun Red Star Heilongjiang csapatához szerződött.

Carol Csányi a világ egyik legjobb bajnokságába szerződött (fotó: utehoki.hu)

A szlovákiai születésű jégkorongozó 2014-től játszott az Újpestben. Honosítását követően bemutatkozott a magyar válogatottban, áprilisban ott volt a divízió I/A világbajnokságon Kijevben.
– A korábbi edzőm hívott fel, akivel még a Patriot Budapestnél dolgoztam együtt – nyilatkozta Csányi a magyar szövetség honlapjának. – Új csapatom  a második számú orosz bázisú ligában szerepel, ami az élvonal előszobájának felel meg.


A Heilongjiang a KHL-es Kunlun Red Star farmcsapata, szerződése értelmében Csányi mindkét együttesben játszhat.
A tavalyi szezonban a Kunlun a nyolcadik helyen végzett a KHL alapszakaszában, így bejutott a rájátszásba, ahol az alapszakaszgyőztes Metallurg MG ellen léptek pályára, és 4-1-es vereséget szenvedtek. A játékos új edzője az Alekszej Tertyisnij lesz, aki 547 alkalommal lépett pályára az orosz bajnokságban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Na végre, igazi színház!

  Na végre, igazi színház!

  Pár napja mutatták be Edward Albee: Mese az állatkertről című drámáját a patinás Fészek Művészklub kupola termébe.

 • Márton-napi libaságok

  Márton-napi libaságok

  Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.

 • Szakápolás otthon

  Szakápolás otthon

  Minden beteg vágya, hogy a gyógyulás vagy a rehabilitáció időszakát otthon, a megszokott, megnyugtató környezetben tölthesse, de olyan profi ápolók segítségével, mint ha kórházban lábadozna.