2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Budapest IV.kerület

Az Újpestből a világ legjobbjai közé!

Óriási lehetőség előtt áll az Újpest jégkorongozója, Karol Csányi. Pontosabban csak volt jégkorongozója, hiszen a három évet lila-fehérben játszó játékos a világ egyik legerősebb bajnokságában, az orosz KHL-ben szereplő Kunlun Red Star Heilongjiang csapatához szerződött.

Carol Csányi a világ egyik legjobb bajnokságába szerződött (fotó: utehoki.hu)

A szlovákiai születésű jégkorongozó 2014-től játszott az Újpestben. Honosítását követően bemutatkozott a magyar válogatottban, áprilisban ott volt a divízió I/A világbajnokságon Kijevben.
– A korábbi edzőm hívott fel, akivel még a Patriot Budapestnél dolgoztam együtt – nyilatkozta Csányi a magyar szövetség honlapjának. – Új csapatom  a második számú orosz bázisú ligában szerepel, ami az élvonal előszobájának felel meg.


A Heilongjiang a KHL-es Kunlun Red Star farmcsapata, szerződése értelmében Csányi mindkét együttesben játszhat.
A tavalyi szezonban a Kunlun a nyolcadik helyen végzett a KHL alapszakaszában, így bejutott a rájátszásba, ahol az alapszakaszgyőztes Metallurg MG ellen léptek pályára, és 4-1-es vereséget szenvedtek. A játékos új edzője az Alekszej Tertyisnij lesz, aki 547 alkalommal lépett pályára az orosz bajnokságban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bringás úton bringázni veszélyes!

  Bringás úton bringázni veszélyes!

  Nem mindennapi parkolást gátló oszlopokat helyeztek ki a népligeti felüljáró alá. Igaz, az oszlopok végül nem a parkolást, hanem a kerékpározást gátolják, sőt, a bringások testi épségét is veszélyezteti, hiszen a korlátok elhelyezésénél egész egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a felüljáró alatt áthalad egy bicikliút is.

 • Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Saját lakás, gyerek és természetesen az egészség sem marad le a fiatalok kívánságlistájáról. A Fundamenta készített egy országos felmérést, ami alapján bátran kijelenthető, a 25 évüket betöltött fiataloknak, igen komoly terveik vannak.

 • A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  Nem sikerült túl jól az év első sporteseménye a magyar sportolóknak. A férfi kézilabda-válogatott ugyanis pont nélkül, három vereség után esett ki az Európa-bajnokságból, ennek ellenére Kocsis Máté, a szövetség elnöke, és Zsiga Gyula szakmai igazgató is elmondta, nem gondolkoznak kapitánycserében.

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.