EUR: 322,84 Ft
CHF: 283,66 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Börtönből védi a DK-t Czeglédy

Bár egyre duzzad a baloldal ügyvédjének, Czeglédy Csabának a gyanúsítási lajstroma, Gyurcsány Ferenc pártját mindmáig az előzetes letartóztatásban lévő ügyvéd védi. Igaz: maga helyett az ügyekben Czeglédy „akadályoztatása” miatt helyettest küld a bíróságra.

Fotó: Facebook

A taopénzek felhasználása miatt indított pert Földi Judit, a DK székesfehérvári elnöke a Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvánnyal szemben, amellyel kapcsolatban a Gyurcsány-párt képviselője sajtótájékoztatót is hirdetett.


Az üggyel kapcsolatos dokumentumokból azonban kiderül, hogy a pártot mindmáig az a Czeglédy Csaba képviseli, aki jelenleg előzetes letartóztatásban csücsül, mert a hatóságok bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytatnak eljárást a baloldal ügyvédje és tucatnyi társa ellen.

A már 13 gyanúsítottat felvonultató ügyben az elkövetők összesen több mint 3 milliárd forintnyi áfát csaltak el úgy, hogy a gyanú szerint a munkaerő-közvetítés során nem a diákokat, hanem azok szüleit alkalmazták. Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi alapszervezetének elnökét a bíróság június közepe óta előzetes letartóztatásban tartja, mert fennállt a veszélye, hogy a gyanúsítottak összebeszélhetnek, bizonyítékokat tüntethetnek el, vagy más módon meghiúsíthatják a folyamatban lévő büntetőeljárást. Ugyanakkor Czeglédy Csabát a bíróság jogerős ítélet hiányában nem tilthatja el ügyvédi praxisa gyakorlásától, ezért a baloldal ügyvédjének irodája továbbra is védi a baloldali politikai szereplők érdekeit.


Így fordulhatott elő, hogy a fent említett Földi Judit-féle perben is dr. Czeglédy Csaba neve szerepel mint jogi képviselő. Igaz: a dokumentumokból az is kiderül, hogy a megbízott ügyvéd nevében már helyettesítő járt el, hiszen a Szegedi Járásbíróság már június 15-én elrendelte Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, aki azóta biztosan nem jelenhetett meg a bíróság előtt más ügyben, mint a milliárdos csalás, amellyel gyanúsítják.

Úgy tűnik, ez a tény azért Gyurcsányékat nem zavarja annyira, hogy visszavonják a megbízást a baloldal köztörvényes bűncselekménnyel meggyanúsított ügyvédjétől.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • KSH: 4,8 százalékkal nőtt a magyar GDP!

    KSH: 4,8 százalékkal nőtt a magyar GDP!

    Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,8, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 5,0 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

  • A turizmus a gazdaság sikerágazata

    A turizmus a gazdaság sikerágazata

    A turizmus a magyar gazdaság sikerágazata, amely az elmúlt két évben kétszer gyorsabb ütemben nőtt, mint a GDP – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten.