EUR: 311,27 Ft
CHF: 270,43 Ft
2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Budapest IX.kerület

Buli volt a nyár

Nagy sikerrel zajlott le a Ferencvárosi Művelődési Központ ingyenes nyári programja, ahol a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól szórakozhattak.

Játszó szerdát is tartottak a József Attila lakótelepen ( Fotó: Sáfár Tibor)

A szerda és a csütörtök mindig a gyerekeké volt, hiszen a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén és a Ferenc téren minden héten gyerekprogramokkal várták a kicsiket. A szervezők igazán kitettek magukért, hiszen a  gyermekszínházi előadások, vásári komédiák mellett kézműves-foglalkozásokon – többek között karkötőfonás, papírsárkány-készítés – szórakozhattak a gyerekek.
Csütörtök este aztán a zeneszerető felnőttek vették birtokba teret, ahol a Zenés esték címmel minden héten ingyenes koncerteken vehettek részt. Fellépett többek között Gyárfás István, Molnár Enikő, a Mydros Görög Zenekar, Demény Gergő, a Bartók Táncegyüttes pedig interaktív néptáncműsort tartott.
A nyári programoknak vége, ám ez nem jelenti azt, hogy kerületünk lakosai szórakozási lehetőség nélkül maradnának. Augusztus 24-e és 27-e között tartják a rengeteg programot és koncertet felvonultató Bakáts Fesztet, amely után indulnak a művelődési központ őszi tanfolyamai, szakkörei, köztük rengeteg újdonsággal.


Kapcsolódó Cikkek

 • Bringás úton bringázni veszélyes!

  Bringás úton bringázni veszélyes!

  Nem mindennapi parkolást gátló oszlopokat helyeztek ki a népligeti felüljáró alá. Igaz, az oszlopok végül nem a parkolást, hanem a kerékpározást gátolják, sőt, a bringások testi épségét is veszélyezteti, hiszen a korlátok elhelyezésénél egész egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a felüljáró alatt áthalad egy bicikliút is.

 • Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Saját lakás, gyerek és természetesen az egészség sem marad le a fiatalok kívánságlistájáról. A Fundamenta készített egy országos felmérést, ami alapján bátran kijelenthető, a 25 évüket betöltött fiataloknak, igen komoly terveik vannak.

 • A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  Nem sikerült túl jól az év első sporteseménye a magyar sportolóknak. A férfi kézilabda-válogatott ugyanis pont nélkül, három vereség után esett ki az Európa-bajnokságból, ennek ellenére Kocsis Máté, a szövetség elnöke, és Zsiga Gyula szakmai igazgató is elmondta, nem gondolkoznak kapitánycserében.

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.