EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Miskolc

Chester Bennington–Chris Cornell-emlékest a Cornerben

Augusztus 19-én különleges eseménynek lehetünk szem- és fültanúi Miskolcon. A Corner Stage teraszán nyaranta akusztikus koncertek zajlanak, most Oláh Szabolcs (FreshFabrik), Csontos Krisztián (Healo) és Szvoboda László (FreshFabrik) fog fellépni. A zenészek egy emlékkoncertre álltak össze, de a műsor nagyon színesre sikeredett.

Szvoboda Lászlóra is nagy hatással volt a nemrég elhunyt amerikai rocksztár – Fotó: Lokál

– Pár hónappal ezelőtt egyik este Krisztián barátommal iszogattunk és bementünk a miskolci Corner klubba is, ahol a tulajdonos még néhány whiskeyt belénk diktált, majd rákérdezett, hogy játszanánk-e egy akusztikus estet a teraszon… Hirtelen felindulásból mondtuk, hogy jó. Ő a naptárjában rábökött egy szabad időpontra, így meg is köttetett az üzlet. Aztán pár hét múlva azért telefonált, hogy emlékszünk-e, hogy mi koncertezünk nála augusztusban. Mi azt hazudtuk, hogy igen, persze, de mikor is van a fellépés?! Jött a válasz, beírtuk a naptárba. Innentől már komolyabban kellett vennünk a dolgot. Sajnos közben meghalt Chester Bennington és Chris Cornell is, így lett egy vezérfonal, amire ráfűzhettük ezt a műsort, már csak azért is, mert mindketten nagy zenei példaképeink… A műsorba összeszedtünk olyan dalokat, melyek az ő életművükben nagyon ikonikusak, meg olyan dalokat is, amiket ők szerettek, meg persze mi is! – mesélte Szvoboda László.


A részletesebb programról is nyilatkozott a Lokál Extrának a gitáros.

– Nem akarunk elmenni a búslakodás irányába. Az emlékkoncertek nagy része sirató eseménnyé degradálódik, pedig szerintem azt is ünnepelnünk kéne, hogy ezek az emberek olyan életművet hagytak maguk után és ránk, ami meghatározó zenei szempontból és több generációra is óriási hatást gyakoroltak! Aki a ’90-es években eszmélt zeneileg, az a Soundgardent nem tudta megkerülni, aki a 2000-es években, az meg a Linkin Parkot… Nekem ez sokkal inkább tiszteletadás, mint siratás. Szóval a koncertprogram nagyon változatos és sokszínű lesz, játszunk a két előadó dalain kívül Alice In Chains-, Beatles-, Eric Clapton-, Everlast-, Foo Fighter-, Metallica-, Incubus-, Nickelback-, Nirvana-, Oasis-, Seal-, Sting-szerzeményeket is, de néhány saját számunk is terítékre kerül a Healo-, FreshFabrik-repertoárból. Szabi Linkin Parkban talán az ország legjobban képzett figurája, két tribute zenekarban is játszott már. Egyébként Szabolcs gitározni is fog a koncerten – kettőnk mellett –, sőt, még zongorázni is! Bízom a folytatásban, hiszen ez a műsor és ez a felállás életképes, most élvezzük, szeretjük, ezért is csináljuk – tette hozzá Szvoboda László.


Oláh Szabolcs, Chester igazi magyar hangja

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.